Verkeersregels

Veiligheid op de weg is erg belangrijk, net als een goede autoverzekering. De beste manier om dit te bereiken is door iedereen goed van de verkeersregels op de hoogte is. Natuurlijk leren we deze regels tijdens de rijlessen voorafgaand aan het behalen van uw rijbewijs, maar het is goed deze af en toe te herhalen. Dit zal het aantal schadegevallen aanzienlijk verminderen. Bij Allsecur hebben wij deze informatie voor u op een rij gezet, zodat u, wanneer nodig u kennis eventjes kan opfrissen.

Snelheidslimieten

In Nederland wordt nog altijd vaak te snel gereden. Het is belangrijk dat u als automobilist u ten alle tijden aan de geldende snelheidslimieten houdt. Dit voorkomt gevaarlijk situaties op de weg. In Nederland gelden op verschillende wegen en situaties verschillende snelheidslimieten. We hebben kort voor u op een rijtje gezet wat de effecten van deze limieten zijn.

Rijbewijs vanaf 17 jaar

Tegenwoordig kunnen jongeren vanaf 17 jaar al hun rijbewijs halen. Dit gaat wel gepaard met een aantal voorwaarden. Zo mogen ze tot hun 18e levensjaar alleen onder begeleiding rijden. Als u meer wilt weten over het rijbewijs vanaf 17 jaar dan heeft Allsecur dit voor u uitgezocht.

Veiligheid van autogordels

Autogordels dragen we niet voor niets, ze hebben het aantal verkeersdoden in de loop der jaren flink verminderd. Het belang van het dragen van autogordels is daarom wel bewezen. Bij Allsecur vinden wij het dragen van een autogordel ook erg belangrijk. Daarom hebben we voor u verduidelijkt wat de veiligheid van autogordels met zich meebrengt.

Rotonde

Rotondes zijn er in Nederland in verschillende soorten en maten. Zo veel verschillen en daarom vaak ook erg verwarrend. Om schade op rotondes te voorkomen vinden wij het belangrijk u te informeren wat de verschillende regels op de verschillende rotondes zijn. Zodat u veilig de rotonde op kan.

Stoplicht werkt niet

Stel u komt bij een kruising en het stoplicht werkt niet, er is zelfs geen oranje knipperend licht, weet u wat u moet doen? Weet u hoe de stoplichten werken? Allsecur legt het u uit en vertelt u wat u het beste kan doen als de stoplichten uitvallen op een druk kruispunt!

Voorrangsregels

Alle verkeersregels zijn erg belangrijk, maar de basis van vele verkeersregels zijn toch wel de voorrangsregels . Er gebeuren helaas nog veel ongevallen rond misverstanden over deze verkeersregels. Terwijl iedereen ze toch goed zou moeten kennen. Daarom helpt Allsecur u ze even op te frissen.

Grootste ergenissen

We ergeren ons allemaal wel eens in het verkeer. Jaarlijks wordt er zelfs een top tien gemaakt van deze ergernissen in het verkeer . We staan er niet vaak bij stil, maar de incidenten die leiden tot ergernissen kunnen gevaarlijk zijn. Ook de ergernis zelf. . Hoe gevaarlijk? Allsecur legt het uit.

Onbekende verkeerstekens

Onduidelijke en onbekende verkeerstekens zijn een grote ergernis voor vele Nederlandse automobilisten. Er staan er te veel, ze zijn niet te volgen of ze zijn te onduidelijk voor u. Allsecur legt u graag uit welke borden prioriteit hebben en wat u kunt doen aan de afleidende werking van deze verkeersborden.

Smartphone in het verkeer

Gebruikt u uw smartphone wel eens in het verkeer? Helaas gebeurt dit nog vaak. Het gebruik van je smartphone, ook al belt u niet, leidt ontzettend af. Daarom valt ook dit onder ‘handsfree bellen’. Daarnaast is het ontzettend gevaarlijk. Allsecur heeft alle risico’s van het gebruik van smartphones in het verkeer voor u op een rijtje gezet.

Vermogen auto

Het vermogen van uw auto bepaalt voor een groot deel hoe hard uw auto gaat. Lekker doorrijden is leuk, maar toch zitten er ook een aantal nadelen aan het rijden in een auto met veel vermogen. Ook mag u dit vermogen niet altijd zomaar opvoeren. Allsecur legt u alles uit over het vermogen van uw auto.

Huisdier mee in de auto

Een dier vervoeren brengt speciale voorbereidingen met zich mee. U wilt natuurlijk uw dier en uw eigen verkeersveiligheid niet in gevaar brengen. Om uw huisdier veilig mee in de auto te nemen heeft Allsecur wat tips en regels voor u op een rijtje gezet. Zo weet u goed wat wel en niet mag.

Wat te doen bij een ongeluk

Het kan voorkomen dat u betrokken raakt bij een aanrijding. Welke acties kunt u dan het beste nemen? Moet u direct een schadeformulier invullen of kan dit ook op een later tijdstip? Wat kunt u bijvoorbeeld het beste doen wanneer u een aanrijding krijgt in het buitenland?

Maximum snelheden

In Nederland worden verschillende maximum snelheden gehanteerd voor zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Hoe zit het nu precies met de maximumsnelheden op autowegen en snelwegen voor de verschillende soorten voertuigen?

28.0.16 D84