Schade verhalen

Vindt u dat iemand anders uw schade heeft veroorzaakt? En is uw schade niet verzekerd en heeft u geen rechtsbijstand? Dan moet u zelf de schade verhalen. Dit kan in 4 stappen. Als u rechtsbijstand heeft bij Allsecur verhalen wij de schade voor u.

Schade verhalen in 4 stappen

 • Stap 1: Vul een schadeformulier in
  Doe dit, als het kan, samen met de tegenpartij.
  Lees onze tips bij het invullen van uw schadeformulier
 • Stap 2: Stel de tegenpartij aansprakelijk
  Neem contact op met de verzekeraar van de tegenpartij. Schrijf of mail een brief naar de verzekeraar waarin u de tegenpartij aansprakelijk stelt. U kunt hiervoor onze verhaalbrief (zie download) gebruiken. Stuurt de verzekeraar van de tegenpartij u een formulier? Gebruik dan dat formulier.
 • Stap 3: Leg een schadedossier aan
  De verzekeraar vraagt u om informatie. Bewaar altijd een kopie van uw brief, e-mail of formulier die u naar de verzekeraar opstuurt. Bewaar ook alle andere informatie die u over de schade heeft. Zoals foto’s, e-mails van de tegenpartij of getuigen.Gebruik altijd het schadenummer dat de verzekeraar van de tegenpartij u geeft als u over de schade schrijft of belt.
 • Stap 4: Vraag om uitleg
  Krijgt u geen schadevergoeding? Vraag dan om uitleg. Iedere verzekeraar is verplicht u een duidelijke uitleg te geven. Krijgt u een kort briefje zonder duidelijke uitleg? En zonder te vertellen wat u verder kunt doen? Vraag er dan om.
 • Gebruik altijd het schadenummer dat de verzekeraar van de tegenpartij u geeft als u over de schade schrijft of belt.

Dader doorgereden, kenteken bekend?

Is de dader doorgereden, maar heeft u wel het kenteken genoteerd? Vraag dan bij het Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW) de gegevens van de verzekeraar op. U heeft hiervoor een kopie van uw aangifte bij de politie nodig.

Gewonden? Laat uw schade regelen

Is er iemand (ernstig) gewond geraakt? Laat dan iemand anders uw schade regelen. Er zijn veel dingen belangrijk bij het regelen van een letselschade. Een schaderegelingbureau is gespecialiseerd en kan u op de juiste manier helpen.

 • Een schaderegelingsbureau kan voor u de schade verhalen. De kosten die zij maken kunnen ook verhaald worden op de tegenpartij als die aansprakelijk is.

Bij schade dader en kenteken niet bekend?

Dan kan het Waarborgfonds uitkomst bieden. Daar zijn wel voorwaarden aan verbonden.

Veelgestelde vraag

Wanneer doe ik aangifte bij de politie?
Doe aangifte bij de politie als het gaat om diefstal, joyriding, inbraak of vandalisme. Of als uw auto is aangereden door een onbekende dader.

28.0.16 D71