Verkeersregels | Allsecur Autoverzekeringen
Terug naar Onderhoud

Hoogste tijd voor een grote beurt!

Na een grote beurt weet u zeker dat uw auto weer piekfijn in orde is. Maar wat houdt deze grote onderhoudsbeurt eigenlijk in en hoe vaak is het nodig?

Een goed onderhouden auto is belangrijk als u veilig aan het verkeer wilt deelnemen. Na een grote beurt weet u zeker dat uw auto piekfijn in orde is. Wat houdt een grote onderhoudsbeurt in? Wat is het verschil met een kleine beurt? En hoe vaak is een grote beurt eigenlijk nodig? Allsecur vertelt u graag meer over de grote beurt.

Wat is een grote beurt?

Met de grote beurt bedoelen we periodiek onderhoud. De grote beurt wordt meestal jaarlijks uitgevoerd of als de auto een bepaald aantal kilometers heeft gereden sinds het vorige onderhoud, meestal 20.000 km. Maar tegenwoordig hebben auto’s minder vaak onderhoud nodig. Nieuwe auto’s hebben meestal hun eigen onderhoudsschema’s. Deze zijn verschillend per merk en type.

Wat gebeurt er bij een grote beurt?

Bij de grote beurt wordt uw auto op veel punten gecontroleerd. En er worden ook onderdelen vervangen. Wat er precies wordt gedaan verschilt per garage of wat de fabrikant voorschrijft. Het vervangen van de motorolie en oliefilters is een vast onderdeel van de grote beurt. Meestal worden ook bougies, luchtfilters en brandstoffilters vernieuwd. Ook voert de garage controles uit op cruciale onderdelen als banden, remmen, remvloeistof, ruitenwissers en uw uitlaat. Vaak wordt er ook gekeken naar zaken als het koelsysteem en de wielophanging. Vaak is de APK-keuring bij een grote beurt inbegrepen.

Wat is het verschil met een kleine beurt?

Een grote beurt is een uitgebreidere versie van de kleine beurt. Er wordt op meer punten gecontroleerd en er worden meer onderdelen vervangen. Wat precies onder de grote of kleine beurt valt, verschilt per garage. Het is daarom slim om eerst een goede vergelijking te maken voor u een garage kiest.

Na een grote beurt gaat u met een veiliger gevoel de weg op. Een goede autoverzekering heeft hetzelfde effect. Bij Allsecur bent u aan het juiste adres voor een geschikte autoverzekering tegen een scherpe prijs.

Funnel entry

Nl