Verkeersregels | Allsecur Autoverzekeringen
Terug naar Onderhoud

Interieur schoonmaken

Motorolie moet regelmatig ververst worden, omdat er roet en slijtagedelen van de motor in worden meegenomen. Lees meer over het nut en verversen van olie.

Je auto een goede schoonmaakbeurt geven is van tijd tot tijd niet te voorkomen. Indien je liefhebber bent zal dit minder moeite kosten dan wanneer je het meer als noodzakelijk kwaad ziet. De autoramen en binnenkant van uw auto schoonmaken vereisen andere schoonmaakmiddelen dan de buitenkant.

De ramen en het interieur van uw auto zijn namelijk van een heel ander materiaal dan de lak aan de buitenkant. Een intikker, maar vaak wordt hier niet direct stil gestaan bij het kopen van autopoetsmiddelen. Allsecur heeft enkele handige tips op een rij gezet, die je kunnen helpen.

Auto-interieur reinigen: een koud kunstje

Ook in de auto gaat er wel eens wat mis, waardoor vlekken ontstaan op je autostoelen en vloerbedekking van de auto. Daarom is het normaal dat je deze ook regelmatig schoon wilt maken. Je kunt de volgende stappen ondernemen:

  • Zuig de auto eerst uit met een stofzuiger, zo is het grote vuil weg. Doe dit met de matten, stoelen, achterbak en banken.
  • Verwijder vlekken uit het interieur. Dit kan door middel van een spray en droge witte handdoeken. Wrijf niet te hard, zodat je bekleding niet beschadigt.
  • Maak het dashboard en andere kunststoffen delen van de auto schoon.
  • Maak de rubbers schoon en weer mooi zwart.

Autoruiten schoonmaken voor perfect zicht op de weg

Het belangrijkste is dat je ramen goed schoon zijn. Zijn ze vies, of hebben ze verschillende strepen erop, dan kan dit afleiden en het zicht verminderen. De ruiten aan de binnenkant zijn vaak vies geworden van vet, de aanslag in de auto of het afnemen van de ramen met een ongeschikte doek. Om het schoon te maken kun je de volgende dingen doen:

  • Polijst de ruiten aan de binnenkant. Wrijf het in.
  • Laat het 10 minuten drogen
  • Wrijf het vervolgens weer uit met een schone microvezeldoek.

Reiniging van je auto is belangrijk

De auto kan een broedplaats voor bacteriën en ongedierte zijn en bevat daarom ook ongeveer 10x meer bacteriën dan een wc bril. Het is daarnaast niet alleen voor de gezondheid, maar ook voor de verkeersveiligheid beter als de auto goed schoon is. Een schonere auto zorgt voor beter zicht, zo kun je schade voorkomen en uiteindelijk misschien wel een autoverzekering afsluiten tegen een lagere premie.

Funnel entry

Nl