Ruitenwisservloeistof bijvullen | Allsecur Autoverzekeringen
Terug naar Onderhoud

Ruitenwisservloeistof: van essentieel belang voor uw veiligheid

Goede ruitenwisservloeistof is een must! Goed zicht door uw voorruit is essentieel voor uw veiligheid. Wij vertellen u meer en geven praktische tips.

Sneeuw en strooizout in de winter, stof in de zomer, regen en bladeren in de herfst en vervelende bloesem en vogelpoep in de lente. Er bestaat geen jaargetijde waarin uw autoruiten niet vies worden. Goede ruitenwisservloeistof is daarom een must! Voorkom auto-ongelukken en houd uw autoruiten schoon.

Ruitenvloeistof bijvullen in drie simpele stappen

Het bijvullen van uw ruitenwisservloeistof of antivries is een koud kunstje. De plek van het reservoir kan per automerk verschillen, maar meestal is het een gekleurde dop met een duidelijk logo van een ruit met sproeiers. Moet u uw vloeistof bijvullen? Volg de drie stappen hieronder en u kunt er voorlopig weer tegenaan!

  • Stap 1: Open de motorkap en zet de motorkap veilig op de bijbehorende standaard.
  • Stap 2: Zoek een gekleurde dop met een afbeelding van een ruit erop.
  • Stap 3: Vul de ruitenvloeistof aan tot net onder het maximum.

Niet alleen regen, maar ook zonlicht kan de rubbers beschadigen. Het droogt rubber namelijk uit. En als die rubbers hun werk niet meer goed kunnen doen, raakt de voorruit beschadigd en wordt het zicht steeds minder. Dit levert gevaarlijke situaties op en kan zelfs ongelukken veroorzaken. Het is daarom belangrijk dat u uw ruitenwissers goed onderhoudt.

Kant-en-klare vloeistof voor schone autoruiten

Kant-en-klare ruitenwisservloeistof bestaat voor een groot deel (8/14) uit (demi) water. Dit water is gemengd met een deel (5/14) alcohol en allesreiniger (1/14). Om dit mengsel geheel antivries te maken wordt er nog een hele kleine hoeveelheid glycerine of antivries (ethyleenglycol) toegevoegd. De hoeveelheid wordt bepaald door de streeftemperatuur.

Besparen op uw ruitenvloeistof

Voor 1,5 liter kant-en-klare vloeistof betaalt u bij een tankstation vaak net zoveel als voor een 5 liter bij een bouwmarkt of auto-onderdelenzaak. Deze 5 liter kunt u daarnaast ook nog verdunnen met water!

Shake uw eigen ruitenwissercocktail

Ruitenwisservloeistof is ook gemakkelijk zelf te maken. Dit heeft wel een andere samenstelling dan de vloeistof die u in de winkel koopt. U neemt:

  • 1/10 Wasmiddel (allesreiniger)
  • 3/10 Spiritus (antivries)
  • 6/10 water

Het water wat hiervoor gebruikt wordt kan het beste demi-water (onthard water) zijn. Hierdoor worden er veel minder strepen achtergelaten op het raam. U kunt eventueel zelf het water ontharden door het eerst te koken.

Wilt u ook weten hoe het bijvullen van olie werkt? Of wilt u nagaan welke autoverzekering het beste bij u past? Neem dan contact op met één van onze medewerkers voor een vrijblijvend advies via 088 - 548 50 00.

Funnel entry

Nl