Autoschade

Een schadeformulier voor de auto invullen

Hoe pak je dit aan?

Als je bent betrokken bij een ongeval of een aanrijding met je auto is het belangrijk om een schadeformulier in te vullen. Dit doe je in principe samen met de tegenpartij. Maar waar moet je verder eigenlijk rekening mee houden bij het invullen van een schadeformulier voor de auto? Allsecur geeft advies!

Hoe moet je een schadeformulier voor de auto invullen?

Na een ongeval of aanrijding met de auto bekommer je jezelf uiteraard over de schade. Het is tenslotte wel belangrijk dat jij én je tegenpartij dit kunnen doorgeven aan de autoverzekering en de schade eventueel vergoed kunnen krijgen. Maar hoe moet je een schadeformulier voor de auto invullen?

Tips: een schadeformulier invullen

Het schadeformulier is bedoeld om zo goed mogelijk in kaart te brengen wat er precies is gebeurd. Een schadeformulier invullen doe je in goed overleg met de eventuele tegenpartij en door van te voren goed de instructies te lezen. Is de tegenpartij onbekend? Dan vul je het schadeformulier alleen in. Let er ook altijd op dat beide partijen het schadeformulier voor de auto ondertekenen en meenemen. Maak eventueel nog wat kopietjes, zodat je niet alleen een formulier voor de autoverzekering hebt, maar ook voor je eigen administratie. Op de achterkant van het schadeformulier voor de auto vul je jouw eigen gegevens in. Deze zijn belangrijk voor de administratie van je autoverzekering.

Digitaal schadeformulier invullen

Een schadeformulier invullen kan ook digitaal als er geen tegenpartij betrokken is bij de aanrijding of het ongeval. Wees je er wel van bewust dat het in sommige gevallen niet nodig is om een schadeformulier voor de auto in te leveren. Bij schade door hagel, storm, inbraak, diefstal of een aanrijding met een vast object zonder duidelijke eigenaar hoef je geen digitaal schadeformulier in te vullen. Neem bij twijfel en vragen echter altijd even contact op met je autoverzekering. Zij kunnen je namelijk persoonlijk advies geven en precies vertellen wat je in jouw situatie moet doen.

Schade melden

Meld je schade binnen 24 uur en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Wat doen wij als jij ruitschade hebt?

Heb je ruitschade? Neem dan contact op met Allsecur. Wij staan 24 uur per dag voor je klaar!

Wat doen wij als jij blikschade hebt?

Als je de schade meldt, maken wij een inschatting van de kosten. Als het om een groter bedrag gaat, komt een expert kijken hoe groot de schade is. De reparateur kan je een inschatting geven van het bedrag en hoe lang het schadeherstel duurt.

Wat doen wij als jij letselschade hebt?

Omdat letselschade soms gecompliceerd kan zijn, vergt dit speciale deskundigheid. Bij ons ben je verzekerd van deskundige hulp bij de afhandeling van letselschade.

Aansprakelijk gesteld, wat nu?

Erken geen schuld en doe geen uitspraken over een schadevergoeding. Beschrijf voor jezelf de schade en het ontstaan ervan zo uitgebreid mogelijk. Meld je schade en wij gaan direct voor je aan de slag.

Schadeformulier invullen

Een schadeformulier invullen kan best lastig zijn. Wij helpen je hier graag bij. Lees onze tips over het invullen van een schadeformulier.

  • Noteer getuigen
  • Vul nooit iets in wat ongeveer juist is
  • Zet alleen je handtekening als je het ermee eens bent
  • Maak een kopie van het schadeformulier voor je eigen administratie

Het ingevulde schadeformulier kun je per e-mail opsturen naar schade@contact.allsecur.nl of per post naar Allsecur, Afdeling Schadeafhandeling, Antwoordnummer 90210, 3009 VB Rotterdam


Onze klanten waarderen onze schadeafhandeling

Funnel entry

Nl