Trams in het verkeer | Allsecur Autoverzekeringen
Terug naar Veiligheid

Moet ik een alarm in mijn auto bouwen?

Een autoalarm inbouwen is geen overbodige luxe. Een goede autobeveiliging is tegenwoordig noodzakelijk om de kans op diefstal of inbraak te verminderen.

Een goede autobeveiliging is tegenwoordig noodzakelijk om de kans op diefstal of inbraak te verminderen. Jaarlijks heeft één op de vijftien automobilisten te maken met diefstal van of uit de auto. Een autoalarm inbouwen is dus geen overbodige luxe! Bij diefstal eist een autoverzekeraar, afhankelijk van uw verzekering en soort auto, dat uw auto goed beveiligd is. Allsecur geeft u graag meer informatie over autobeveiligingssystemen!

Welke autobeveiligingssystemen zijn er?

Autoverzekeraars stellen veiligheidseisen van een auto voorop. Als u een autoalarm gaat inbouwen moet de autobeveiliging voldoen aan de maatstaven van het SCM (Stichting Certificering Motorrijtuigbeveiliging). Er zijn drie soorten beveiligingssystemen met SCM-certificatie te verkrijgen:

  • Startonderbrekers (klasse 1): Bijvoorbeeld: automatisch inschakelende dubbele startonderbreking. Deze startonderbrekers zijn bij de meeste auto's in Nederland aanwezig.
  • Alarmsystemen (klasse 2 en 3): Bijvoorbeeld: een autoalarm of inbraakdetectie.
  • Voertuigvolgsystemen (klasse 4 en 5): een autoalarm gecombineerd met een voertuigvolgsysteem.

Als u een diefstalgevoelige auto rijdt, zoals een cabriolet, een GTI of een auto van bijvoorbeeld het merk BMW, Lexus en Mercedes kunnen er hogere beveiligingseisen gelden dan voor andere auto’s.

Als ik géén autoalarm heb, keert de verzekering dan uit bij diefstal of inbraak?

Bij Allsecur kunt u zich op twee manier verzekeren tegen schade door diefstal of inbraak, namelijk met een Beperkt cascoverzekering en Volledig cascoverzekering. Ook al bent u verzekerd tegen diefstal en inbraak, u dient wel op een aantal zaken te letten. In sommige gevallen moet u het juiste alarmsysteem in uw auto hebben. Heeft u dat alarmsysteem niet, dan wordt er ook niet uitgekeerd. Op uw polisblad staat wat het juiste alarmsysteem voor uw auto is. Daarnaast keert Allsecur niet uit als u uw auto niet op slot heeft gedaan of uw sleutels in de auto heeft laten liggen.

Funnel entry

Nl