Alcohol in het verkeer

Alcohol en autorijden is een slechte en vooral ook gevaarlijke combinatie. Helaas gebeuren er in Nederland nog altijd veel ongelukken waarbij alcohol in het spel is. Uw autoverzekering keert niet uit wanneer u met te veel alcohol in uw lichaam achter het stuur bent gekropen. Welke maatregelen neemt de overheid en welke maatregelen kunt u zelf nemen. Zijn er bijvoorbeeld dingen die u verplicht in uw auto moet hebben bijvoorbeeld? Allsecur autoverzekeringen heeft de belangrijkste onderwerpen met betrekking tot alcohol in het verkeer voor u op een rijtje gezet.

Alcoholslot

Als automobilisten eenmaal de regels overtreden hebben zijn zij door de overheid verplicht een alcoholslot in hun auto te monteren. Voordat de auto gestart kan worden moet er dan eerst geblazen worden. Een maatregel die is genomen om te voorkomen dat automobilisten die van een borreltje houden dezelfde fout nogmaals begaan. Lees er hier alles over.

Blaastest

Helaas gaan nog altijd veel mensen met alcohol op achter het stuur zitten. Daarom houdt de overheid nog steeds alcoholcontroles om het gevaar hiervan te verminderen. Alcoholgebruik is namelijk nog altijd een belangrijke factor bij verschillende ongevallen. Om die reden worden blaastesten afgenomen. We hebben de belangrijkste informatie over de blaastest voor u verzameld.

LEMA en EMA

Als u met alcohol op achter het stuur bent betrapt kunt u een educatieve maatregel opgelegd krijgen. Wat houden deze cursussen in? En wat zijn de gevolgen voor uw autoverzekering? Lees hier meer over de LEMA en EMA.

45.0.3 FC62