Auto info algemeen

Als u een auto heeft gekocht komen er waarschijnlijk een heleboel vragen bij u op. Verschillende rijsituaties hebben verschillende oplossingen nodig. Wilt u bijvoorbeeld meer informatie over autovrije dagen, koop tips en hulpdiensten op de weg dan leest u dat hier. Ook als u meer wilt weten over de gevolgen voor uw autoverzekering bij het verliezen van uw autosleutels, het rijden met een aanhanger of het slepen van de auto kunt u hier terecht.

Auto vrije dag

Grote benzinetekorten hebben in de jaren 30 geleid tot auto vrije dagen. Dit om de tekorten zo snel mogelijk terug te dringen. Deze dagen zijn een terugkerend fenomeen in de wereld. Tegenwoordig worden ze voornamelijk ingezet om bewustzijn te creëren voor een beter milieu. Lees alles over de autovrije dag bij Allsecur.

Veilig een auto slepen

Als u aan het rijden wilt u altijd voorkomen dat uw auto beschadigd of kapot raakt tijdens het rijden en u langs de kant van de weg moet gaan staan. Vervelender nog als uw auto weggesleept moet worden. Daarom geven wij graag antwoord op de vraag: Hoe kan ik veilig een auto slepen?

Auto koop tips

Een auto kopen is een grote aankoop die u graag weloverwogen doet. Er zijn veel verschillende aspecten waar u op moet letten als u een auto koopt. U wilt namelijk voorkomen dat u een slechte aankoop heeft gedaan. Allsecur geeft u daarom graag auto koop tips . Zodat u echt de auto vindt die bij u past.

Hulpdiensten op de weg

Veel Nederlanders weten niet goed wat ze moeten doen als ze een hulpdienst achter zich horen aankomen. Dit is wel erg belangrijk om te weten, omdat automobilisten op de huidige manier veel gevaarlijke situaties veroorzaken. Dit brengt u als automobilist en de hulpverlener in gevaar. Wij informeren u graag over hoe u het beste kan reageren bij hulpdiensten op de weg.

Rijden met aanhanger

Heeft u veel spullen mee te nemen naar een andere locatie, dan kan een aanhanger van pas komen. Deze zijn op vele verschillende punten te huur. Het rijden met een aanhanger heeft gevolgen voor uw autoverzekering. Belangrijk is dat u goed voorbereid de weg op gaat. Allsecur heeft alles over het rijden met een aanhanger voor u op rijtje gezet.

Auto alarm inbouwen

Auto-inbraken komen helaas nog veel te vaak voor. Een goede autobeveiliging is daarom erg belangrijk om het aantal autodiefstallen en inbraken te verminderen. Niet gek dus dat u als automobilist een autoalarm wil inbouwen. Wij geven u graag meer informatie over het auto alarm inbouwen.

Cabrio rijden

Lekker in de zomer rijden de wind door uw haar. Het rijden in een cabrio rijden kan een feest zijn. Natuurlijk is een auto door het rijden met een open dak veel kwetsbaarder. Daarom is het belangrijk deze goed te onderhouden. Wij hebben de beste tips met betrekking tot het cabrio rijden voor u op een rijtje gezet.

Autosleutels kwijt

Graaiend in uw tas of zak komt u erachter dat u uw autosleutels kwijt bent. Erg vervelend natuurlijk. De vraag rijst dan natuurlijk hoe wordt dit geregeld door de verzekering. Dit hangt af van de omstandigheden. Diefstal en verlies worden anders behandeld. Lees alles over het verlies van uw autosleutels bij Allsecur.

Autoverzekering na overlijden

Na het overlijden van een dierbare is er veel dat u moet regelen. Ook de auto van de overledene en de bijbehorende verzekering, is een zaak die goed afgehandeld dient te worden. Allsecur legt u graag alles uit wat u moet voor de autoverzekering na het overlijden van een dierbare.

Nummerbord verloren

Zonder nummerbord rijden met uw auto is verboden in Nederland. Hier staat zelfs een boete op. Maar wat moet u doen als u uw nummerbord verliest of deze gestolen wordt? Hoe komt u aan een nieuw nummerbord ? Allsecur informeert u hier graag over.

Vastzetten kinderzitje

Als u uw kind vervoerd, vervoert u deze in een kinderzitje. Het veilig vastzetten van een kinderzitje is dan erg belangrijk, dit kan namelijk gevaarlijke situaties veroorzaken. Daarom legt Allsecur u graag de aandachtspunten uit. Zodat u uw kind op de meest veilige manier kan vervoeren.

Belangrijke alarmlampen

De controlelampjes van uw auto laten u weten dat er een onderdeel van uw auto niet meer goed werkt. Ze zijn daarom belangrijk om op te volgen. Allsecur geeft u graag tips over wat u moet doen als een controlelampje gaat branden en hoe u dit soms zelf kunt herstellen. Zo kunt u zo snel mogelijk weer de weg op.

Checklist nieuwe auto

Een nieuwe auto kopen gaat natuurlijk niet over één nacht ijs. Bij een grote aankoop als deze wilt u ook zeker weten dat het de juiste auto voor u is. Daarom heeft Allsecur een lijst voor u gemaakt, met de belangrijkste aandachtspunten bij de aankoop van een nieuwe auto.

Kentekens in Nederland

Kentekens in Nederland veranderen met een zekere regelmaat. Steeds komt er een nieuwe reeks, zodra de oude reeks het einde heeft bereikt, Dit is afhankelijk van het aantal verkochte voertuigen in de bepaalde categorie. Allsecur legt u graag uit welk kenteken u in Nederland in uw situatie nodig heeft.

Parkeren met app

Het parkeren met een parkeerapp is in opkomst. Steeds meer gemeentes bieden deze mogelijkheid. Helaas kent het parkeren met een app nog geen echte bekendheid. Wilt u ook weten hoe dit werkt? Wij leggen u graag alles uit over de nieuwe parkeerapp. Want het werkt reuze eenvoudig.

voorbereiding op lange files

Lange files komen in elk seizoen voor, maar tijdens extreme weersomstandigheden kunnen ze een extra grote uitdaging betekenen. Een goede voorbereiding op lange files in de winter en zomer is daarom erg belangrijk. Allsecur geeft u graag wat tips om die u helpen om te kunnen gaan met deze uitdagende omstandigheden, zodat u veilig uw weg kunt vervolgen.

Autodiefstal voorkomen

Er worden helaas veel auto’s gestolen in Nederland. Hoe kunt u autodiefstal te voorkomen? Denk hierbij bijvoorbeeld aan de plek waar u uw auto parkeert en maakt u bijvoorbeeld ook gebruik van een stuurslot?

Airbags

Airbags zorgen voor meer veiligheid tijdens het autorijden. Alle nieuwe auto’s zijn standaard voorzien van airbags. Hoe werken ze precies en zijn ze wel altijd zo veilig?

Rijden op gas

Rijden op autogas (LPG) staat bekend als goedkoop en milieuvriendelijk. Maar wat zijn de voor- en nadelen van rijden op gas ? En welke gevolgen heeft het voor uw autoverzekering?

Apps voor in het verkeer

Waar staan er files? Hoe moet ik rijden? Waar kan ik goedkoop tanken? Dit soort vragen zijn makkelijk te beantwoorden met de juiste app. Allsecur zet de beste apps voor in het verkeer voor u op een rijtje.

Auto overschrijven

Gaat u uw auto verkopen? Of gaat u er een kopen? Dan moet u het kentekenbewijs laten overschrijven. Welke stappen moet u hiervoor nemen? En welke documenten zijn hiervoor nodig?

Rijden met open ramen

Op een hete dag is het wel zo prettig om een raampje open te zetten. Rijden met open ramen kost wel meer brandstof. Hoe komt dat? Is het een beter idee om uw airco te gebruiken?

Kostenposten van een auto

Een auto kopen is een flinke investering. Naast de aanschafprijs komen er terugkerende kosten kijken bij het bezit van een auto. Allsecur is u graag van dienst en zet voor u de belangrijkste kostenposten van een auto op een rij. De exacte kosten hangen af van het type auto en het gebruik ervan.

Biobrandstof

Biobrandstof is een alternatief voor fossiele brandstoffen. Wat is de huidige wetgeving rondom biobrandstof en wat zijn de gevolgen voor uw auto? Allsecur zocht het voor u uit.

Elektrisch tanken langs de weg

Met een lege accu van uw elektrische auto komen te zitten is een probleem. U kunt namelijk niet even snel uw tank vullen zoals bij een gewone auto. Waar kunt u elektrisch tanken langs de weg? Hoe snel gaat dit? En waar moet u rekening mee houden?

 

Gas tanken

Rijdt uw auto op gas? Dan kunt u niet bij elk tankstation terecht om LPG te tanken. Waar kunt u gas tanken? En hoe zit dit in het buitenland? En waar moet u rekening mee houden als u gas tankt? Allsecur vertelt u graag meer geeft u nuttige tips over gas tanken.

Op tijd tanken

Het is een spannend moment dat iedereen wel kent. Gaat u het volgende tankstation nog wel halen met uw bijna lege tank en kunt u nog op tijd tanken? Meestal komt het wel goed, maar wat moet u doen als uw brandstof echt op is?

Steenslag

Het kan vervelende schade aan uw voorruit, spiegels en autolak veroorzaken: steenslag. Hoe ontstaat het precies? En hoe zit het met uw verzekering als u schade heeft door steenslag? Allsecur vertelt u graag meer over steenslag.

Aankoopkeuring

Een tweedehands auto te kopen? Een aankoopkeuring kan een miskoop voorkomen. Wat is dat precies, een aankoopkeuring? En hoe gaat het in zijn werk? Allsecur vertelt u graag meer over de aankoopkeuring.

Proefrit maken

De perfecte auto gevonden? Pas na een proefrit weet u zeker dat de auto echt bij u past en of het geen verborgen gebreken heeft. Waar moet u op letten? En wat is de procedure? Allsecur vertelt u meer over het maken van een proefrit.

Zelfrijdende auto

Wat is een zelfrijdende auto precies? Wat gaan zelfrijdende auto’s voor ons betekenen? En zijn er ook mindere kanten aan deze manier van autorijden? Allsecur vertelt u graag wat meer over de zelfrijdende auto.

ESP (Electronic Stability Program)

ESP is sinds 2011 verplicht voor alle nieuwe modellen die op de markt komen. Wat doet dit veiligheidssysteem precies? Wat zijn de grootste voordelen van Electronic Stability Program? En kleven er ook nadelen aan? Allsecur vertelt u graag meer over ESP.

Auto tuning

Auto tuning is het aanpassen van auto’s om ze mooier te maken of om de prestaties ervan te verbeteren. Wat is er zoal mogelijk? Hoe zit het met de wetgeving rond tuning? En zijn er consequenties voor uw autoverzekering? Allsecur vertelt u graag meer over auto tuning.

Autoveiling

Autoveilingen zijn in opkomst in Nederland, om auto’s te kopen en te verkopen. Hoe gaat zo’n autoveiling in zijn werk? Wat zijn de voor- en nadelen? Hoe lang duurt een veiling? En zijn er kosten aan verbonden? Allsecur vertelt u graag wat meer over autoveilingen.

Leaseauto kopen

Toe aan een nieuwe auto? Misschien is het kopen van een voormalige leaseauto iets voor u. Wat zijn de voor- en nadelen van het kopen van een leaseauto? Waar moet u op letten? En waar kunt u ze kopen? Allsecur vertelt u graag meer over het kopen van een leaseauto.

Auto privé leasen

Wat houdt private leasen precies in? Wat zijn de voor- en nadelen ten opzichte van het kopen van een auto? En waar moet u rekening mee houden als u privé gaat leasen? Allsecur vertelt u graag meer over het privé leasen van uw auto.

Auto verkopen

Op welke manieren kunt u uw auto verkopen? Hoe zorgt u dat u de beste prijs voor uw auto krijgt? En hoe zit het met uw autoverzekering bij het verkopen van uw auto? Allsecur helpt u graag op weg en geeft u handige tips voor het verkopen van uw auto.

Autostickers

Met autostickers kunt u op een goedkope en makkelijke manier uw auto een ander uiterlijk geven. Wat zijn uw mogelijkheden? Hoe brengt u ze aan en haalt u ze weer weg? En kunnen deze stickers ook schade aanrichten aan uw auto? Allsecur vertelt u meer over autostickers.

Autoradio

Voor veel automobilisten is een radio onmisbaar in de auto. Allsecur geeft u graag tips voor het inbouwen van een nieuwe autoradio. U leest hier ook hoe u de ontvangst van uw autoradio kunt verbeteren. En wat u kunt doen om diefstal van uw autoradio te voorkomen?

45.0.3 FC62