Auto onderhoud

Naast een goede autoverzekering kunt u uw auto ook goed onderhouden. Hoe kunt u bijvoorbeeld zelf de olie verversen of een autoband vervangen? We bieden u verschillende onderhoud tips waarbij we stapsgewijs uitleggen hoe u het beste kunt handelen. Zo kunt u ten allen tijden veilig en goed voorbereid de weg op. Veiliger voor uzelf en voor anderen op de weg. Bekijk de handige onderhoud tips.

Dynamo

Een auto heeft niet alleen brandstof nodig om te werken. Er zijn ook onderdelen die elektriciteit nodig hebben, bijvoorbeeld ramen, verlichting of ruitenwissers. Bij het opwekken van elektriciteit speelt de dynamo een belangrijke rol. Hoe werkt een dynamo? En wanneer is deze aan vervanging toe? Allsecur vertelt u graag meer over de dynamo.

Vogelpoep op de auto

Er is weinig plek en u besluit uw auto te parkeren, helaas is het net onder die ene boom of dat ene afdak. Grote kans dat er vogelpoep op de auto zit als u terugkomt. Je wilt je auto natuurlijk zo snel mogelijk weer schoon hebben, maar hoe kun je vogelpoep het beste aanpakken. De speciale tips leest u hier.

Remvloeistof

Goed werkende remmen zijn onmisbaar om veilig auto te kunnen rijden. Een belangrijk onderdeel van het remsysteem is de remvloeistof. Wat doet deze vloeistof? Hoe controleert u of uw remvloeistof nog op peil is? Wanneer moet uw remvloeistof vervangen worden? En kunt u dit zelf doen? Allsecur vertelt u graag meer over remvloeistof.

Olie verversen

De verschillende vloeistoffen in de auto zoals ruitenwisservloeistof en remvloeistof moeten regelmatig aangevuld en/of ververst worden. Zo ook de olie, maar wanneer doe je dit eigenlijk? En hoe kun je zo eenvoudig je olie verversen? Lees de eenvoudigste en handige tips.

Olie bijvullen

Naast het verversen van olie is het ook goed als u deze regelmatig wordt bijgevuld, zo blijft de auto gesmeerd lopen. Wat zijn de gevolgen als je dit niet doet en wat voor olie kan u het beste gebruiken? Hoe controleert u het oliepeil en hoe kunt u het vullen het beste aanpakken? Lees alles over olie bijvullen.

Bandenspanning

De eerste stap naar een veiligere weg is goed voorbereid de weg op gaan, zodat u niet halverwege stil komt te staan of uw auto gekke dingen gaat doen. Daarom is het ook goed dat u regelmatig uw bandenspanning controleert. Dit kan ook grote voordelen hebben voor uw portemonnee bijvoorbeeld. Allsecur heeft de voordelen voor uw op een rijtje gezet.

Autoband vervangen

Het gedeelte van uw auto dat het meeste heeft te verduren tijdens het rijden zijn de banden. Daarom moeten ze regelmatig vervangen worden. Ook kan de band zomaar lek gaan. Weet u hoe u het snelst en makkelijkst kan uw autoband kan vervangen ? Allsecur legt het uit.

Ruitenwisservloeistof

Door allerlei vuil in de lucht op de weg en eigenlijk overal kunnen uw autoruiten erg vies worden. Dit maakt uw zicht in de auto vele malen minder en daarom is het rijden in een erg vieze auto met vieze ruiten ook redelijk gevaarlijk. Om uw ruiten goed schoon te houden gebruikt u ruitenwisservloeistof. Vul daarom regelmatig uw ruitenwisservloeistof bij.

Auto wassen

Een schone auto ziet er natuurlijk het beste uit. Door uw auto regelmatig te wassen blijft deze natuurlijk het mooist. Het is alleen wel erg belangrijk dat u dit goed doet, anders kunt u de auto ook nog beschadigen. Allsecur heeft stap voor stap uitgelegd hoe u het auto wassen het beste kan aanpakken.

Verkeerd getankt

Als niet helemaal duidelijk is welke benzine er in uw auto moet kan het een keer voorkomen dat u verkeerd tankt. Erg vervelend natuurlijk. Maar wat kunt u er aan doen en als het eenmaal gebeurd: hoe kan u dit het beste aanpakken? Lees er alles over.

Distributieriem vervangen

Wanneer de distributieriem aan vervanging toe is dan is dat een kostbare ingreep. Veel mensen stellen dit daarom het liefste zo lang mogelijk uit. Voor uw verkeersveiligheid is het natuurlijk hartstikke belangrijk dat dit wel gebeurd. Lees waarom de distributieriem vervangen zo belangrijk is.

Auto accessoires voor in de winter

In de winter kunt u door de kou ongemakken tegenkomen met uw auto die u niet tegenkomt in andere jaargetijden. Het is goed om daarom goed voorbereid de weg op te gaan. Zorg bijvoorbeeld dat u alle benodigde auto accessoires voor in de winter bij u heeft. Allsecur heeft ze voor u op een rij gezet.

Krassen verwijderen

Als er onverhoopt een kras op uw auto is gekomen, wilt u deze natuurlijk zo snel mogelijk verwijderen. Lichte krassen en schrammen kunt u vaak zelf ook verwijderen. Maar hoe kunt u dit het beste aanpakken? Bekijk de tips voor krassen verwijderen.

Winterbanden

In sommige Europese landen is het al verplicht en ook in Nederland stappen steeds meer mensen in de winter over: Winterbanden . Een flinke investering, maar een investering die vele voordelen met zich meebrengt. Om u beter te kunnen informeren over de voordelen van winterbanden, heeft Allsecur de belangrijkste informatie voor u verzameld.

Vreemde en gevaarlijke autogeuren

Naast de buitenkant van uw auto is het interieur net zo belangrijk of al dan niet belangrijker voor u en uw auto. Allsecur licht toe wat de gevolgen kunnen zijn van een slecht onderhouden auto interieur en hoe u dit kunt tegengaan.

Rijden in de herfst

De veranderingen in seizoenen brengen veel ongemakken met zich mee. Rijden in de herfst spant hiermee de kroon. Door het sneller vervagende en laagstaande licht, de wisselende weersomstandigheden (van sneeuw tot warmte, harde regen of een fikse herfststorm) is het voor veel verkeersdeelnemers lastig. Allsecur geeft tips hoe u toch veilig de weg op kan in de herfst.

Lakschade voorkomen

Er zijn verscheidene oorzaken voor autolakschade. Zo kan vogelpoep, strooizout, maar ook autoschade al de nodige lakbeschadigingen aan uw auto veroorzaken. Allsecur legt u uit welke oplossingen er zijn en of uw autoverzekering deze schade vergoedt.

Interieur auto

Automobilisten geven vaak weinig aandacht aan het interieur van een auto . Dit is echter wel belangrijk, want een schone auto rijdt veiliger. Maakt u uw ramen bijvoorbeeld met regelmaat schoon? En hoe gaat u om met afval in uw auto?

Autowaarde hoog houden

Wilt u uw autowaarde hoog houden voor verkoop of auto inruil? Allsecur legt u uit waarmee u rekening kunt houden. En hoe kunt u het beste uw auto onderhouden? We geven u handige tips.

Ruitenwissers vervangen

Ruitenwissers zorgen voor goed en helder zicht op de weg tijdens slechte weersomstandigheden. Het is dus van groot belang dat ze goed werken en intact blijven. Zijn uw ruitenwissers kapot of zijn de rubbers beschadigd? Dan is het belangrijk dat u de ruitenwissers vervangt.

Koelvloeistof bijvullen

Moderne koelvloeistoffen gaan een autoleven mee. Toch is het belangrijk om regelmatig uw koelvloeistof te controleren. Autorijden met te weinig koelvloeistof kan uw motor namelijk beschadigen. Tijdig uw koelvloeistof bijvullen dus!

Ontdooien van uw slot

De winterperiode staat voor veel automobilisten in het teken van krabben en glijpartijen. Allsecur geeft u graag tips voor het ontdooien van uw slot.

Remschijven vervangen

Voor uw veiligheid is het belangrijk dat uw remmen goed werken. Uw remschijven zijn met enige regelmaat aan vervanging toe. Wanneer moet u uw remschijven vervangen? We geven u de tekenen van versleten remschijven.

Lekke band

Hebt u een lekke band? Dan kunt u onze pechhulp inschakelen of de band zelf te repareren. Niet elke auto heeft tegenwoordig een reservewiel. Hoe pakt u het dan aan? Lees hier de belangrijkste informatie over het repareren van een lekke band.

4-seizoenenbanden

4-seizoenenbanden worden steeds populairder. Deze banden zijn een mix tussen winter- en zomerbanden. Hierdoor zijn ze het hele jaar door te gebruiken. Hoe werken 4-seizoenenbanden en wanneer is het een goed idee om hier op te rijden?

Autobanden op kenteken

De maat van uw autobanden kunt u aflezen op de banden zelf. Er is ook een mogelijkheid om uw bandenmaat op te zoeken op het internet. Aan de hand van uw kenteken kunt u zien wat de maat van uw banden moet zijn. Waar moet u hierbij op letten?

Profiel van uw banden

Rijden op versleten banden betekent minder grip op de weg. Het is daarom belangrijk regelmatig uw autobanden te controleren. Hoe diep moet het profiel van uw banden zijn? Hoe meet u dit? En welk risico loopt u als u op versleten banden rijdt?

Autobanden balanceren

Wat is het balanceren van autobanden precies en hoe gaat het in zijn werk? Waarom is dit belangrijk? En wanneer is het nodig om uw autobanden te balanceren?

Autobanden oppompen

Uw autobanden verliezen langzaam lucht. Controleer daarom regelmatig de spanning in uw banden en pomp als het nodig is uw autobanden op. Waarom is uw autobanden oppompen belangrijk en hoe doet u dat?

Band repareren

Een lekke band is heel vervelend, maar gelukkig kan uw autoband in veel gevallen worden hersteld. Wanneer is een band nog te repareren? En kunt u dit zelf doen? Of is het misschien toch beter als de garage dit voor u doet?

Vergelijken van autobanden

Er zit veel verschil in de kwaliteit van autobanden. Waar moet u op letten als u nieuwe autobanden koopt? En zijn duurdere banden beter dan goedkope banden? Allsecur helpt u graag op weg bij het vergelijken van autobanden.

Maten van autobanden

Autobanden zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Soms moet u de maat van uw banden weten. Hoe weet u welk formaat uw autobanden hebben? En waarom is het belangrijk om autobanden in de juiste maat uit te kiezen?

Autoroest verwijderen

Roest aan uw auto, het ziet er niet mooi uit. Maar erger nog, het is ook schadelijk voor uw auto. Hoe ontstaat roest? Hoe kunt u het voorkomen? En hoe kunt u roest verwijderen? Allsecur vertelt u graag meer en geeft u tips voor het verwijderen van autoroest.

Grote beurt

Na een grote beurt weet u zeker dat uw auto helemaal in orde is. Wat houdt een grote onderhoudsbeurt precies in? En hoe vaak is een grote beurt eigenlijk nodig? Allsecur vertelt u graag meer over de grote beurt.

Kleine beurt

Voor uw veiligheid in het verkeer is het belangrijk dat u uw auto goed laat onderhouden. Dat kan bijvoorbeeld met een kleine beurt. Wat wordt er bij een kleine beurt met uw auto gedaan? En hoe vaak is een kleine beurt nodig? Allsecur vertelt u graag meer over de kleine beurt.

Schokdempers en draagveren

Het veersysteem zorgt dat u comfortabel in uw auto zit. Waarom is het nog meer belangrijk? En hoe weet u dat het tijd is om uw schokdempers en draagveren te vervangen? Allsecur vertelt u graag meer.

Verlichting vervangen

Doet één van uw autolampen het niet meer? Vervang deze direct! In veel gevallen kunt u eenvoudig zelf uw verlichting vervangen. Allsecur geeft u handige tips.

Klachten na onderhoud

Na een bezoek aan de garage kunt u klachten hebben. Dan is het goed om te weten wat uw rechten en plichten zijn en welke stappen u kunt ondernemen. Allsecur vertelt met welke klachten na onderhoud u te maken kunt krijgen en welke stappen u kunt nemen.

Koplampen polijsten

Na verloop van tijd kunnen uw koplampen er verweerd en dof uit gaan zien. Door ze te polijsten brengt u ze weer terug in hun oude staat. Waarom is dit verstandig? Welke kosten zijn er aan verbonden? En kunt u zelf uw koplampen polijsten?

Onderhoudsmeldingen

Hoe serieus moet u onderhoudsmeldingen nemen? Moet u direct stoppen of kunt u nog doorrijden? En wat betekenen die waarschuwingslampjes eigenlijk? Allsecur vertelt u graag meer over onderhoudsmeldingen en hoe te handelen.

Preventief onderhoud

Om op uw auto te kunnen vertrouwen is regelmatig onderhoud nodig. Welk onderhoud moet er wanneer gebeuren? En hoe bespaart u op onderhoud? Allsecur vertelt u graag meer over preventief onderhoud.

Brandstofpomp

De brandstofpomp verplaatst brandstof vanuit de tank naar de motor. Welke soorten zijn er? Hoe weet u dat u een mankement heeft? Wat kost het om een brandstofpomp te vervangen en kunt u dit zelf? Allsecur vertelt u graag meer over de brandstofpomp.

Distributieriem

Wat is een distributieriem precies en wat doet het? Waar in de motor bevindt zich de distributieriem? Welke soorten zijn er? Waarom is het belangrijk om deze tijdig te vervangen? En kunt u dit zelf? Allsecur vertelt u graag meer over de distributieriem.

Garage kiezen voor onderhoud

Waar moet u op letten bij het kiezen van een garage? Hoe weet u of een garage betrouwbaar is? Zijn er keurmerken? En hoe zit het met uw autoverzekering? Allsecur helpt u graag bij het kiezen van een garage.

Schadeherstel

Heeft u schade? Dat is vervelend. Meestal wilt u dat zo snel mogelijk laten herstellen. Welke soorten schade zijn er? Hoe gaat het melden en herstellen van schade in zijn werk? En hoe zit het met uw no-claimkorting? Allsecur vertelt u graag meer over schadeherstel.

Motorrevisie

De motor in uw auto bevat verschillende onderdelen die gevoelig zijn voor slijtage. Soms is de motor zo erg versleten dat een revisie nodig is. Wat is een motorrevisie precies? Wanneer is een revisie nodig? Wat kost een motorrevisie? En wat kunt u zelf doen?

Onderhoudsboekje

Waarom is het verstandig om een onderhoudsboekje bij te houden? Welke informatie staat er in een onderhoudsboekje? En wat kunt u doen als uw onderhoudsboekje kwijt is? Allsecur vertelt u graag meer over het onderhoudsboekje.

Airco

Hoe werkt een airco eigenlijk? Hoe gaat u verstandig om met uw airco? Hoe zit het met het brandstofgebruik als u airco gebruikt? En is er ook onderhoud nodig aan uw aircosysteem? Allsecur vertel u graag meer over het gebruik en onderhoud van uw airco.

Remblokken

De remblokken zijn een belangrijk onderdeel van het remsysteem. Wat doen ze precies? Hoe weet u of uw remblokken defect zijn? Welke remblokken hebben de voorkeur? En wat kost het om uw remblokken te laten vervangen? Allsecur vertelt u graag meer over remblokken.

Roetfilter

De meeste dieselauto’s hebben een roetfilter. Allsecur vertelt u graag wat meer over de werking van roetfilters en over de verschillende soorten. Lees hier ook hoe een roetfilter defect kan raken, hoe u dit herkent en wat het kost om een roetfilter te repareren.

Uitlaat

Uit welke onderdelen bestaat een uitlaat? Wat zijn de meest voorkomende mankementen en hoe herkent u die? En hoe zit het met onderhoud en reparaties aan uw uitlaat? Kunt u dit zelf doen? Allsecur vertelt u graag meer over de uitlaat.

Zelf auto-onderdelen kopen

Auto-onderdelen laten vervangen is vaak duur. U kunt geld besparen door zelf onderdelen te kopen. Is dit een goed idee en waar moet u op letten bij het kopen van auto-onderdelen? En kunt u die zelf monteren? Allsecur vertelt u graag meer over het kopen van auto-onderdelen.

Radiateur

Een belangrijk onderdeel van het koelsysteem is de radiateur. Wat doet een radiateur precies? En hoe kan een radiateur kapot gaan? Wat kost het om uw radiateur te repareren of te vervangen? En kunt u dit zelf doen? Allsecur vertelt u graag meer over de radiateur.

Versnellingsbak

Wat is de functie van een versnellingsbak? En welke soorten zijn er? Welke mankementen kunnen zich voordoen en wat kost het om te repareren? En wat kunt u zelf doen? Allsecur vertelt u graag meer over de versnellingsbak.

Stuurbekrachtiging

Stuurbekrachtiging maakt het besturen van uw auto wel zo gemakkelijk. Wat is het precies? Welke soorten zijn er? Wat zijn veel voorkomende mankementen aan stuurbekrachtiging? En wat kost het om uw stuurbekrachtiging te laten repareren?

Startmotor

Elke autorit begint met het activeren van uw startmotor. Wat is een startmotor en wat doet het precies? Welke mankementen kan een startmotor hebben? Hoe worden deze mankementen verholpen en wat kost dat? Allsecur vertelt u graag meer over de startmotor.

Auto start niet

U heeft het vast wel eens meegemaakt. U bent klaar voor vertrek maar uw auto wil niet starten. Allsecur vertelt u graag waar u op moet letten om de oorzaak te vinden. En wat u eventueel kan doen als uw auto niet start.

Auto uitlezen

Tegenwoordig hebben alle auto’s een boordcomputer aan boord. Deze computer kunt u laten uitlezen. Wat houdt het uitlezen van een auto in? En welk nut heeft het? Wat kost het en kunt u het zelf doen? Allsecur vertelt u graag meer over het uitlezen van uw auto.

45.0.3 FC62