Auto accessoires voor in de winter

De winter staat in het teken van vele pechgevallen, dicht gesneeuwde auto’s en bevroren sloten. Als de winter weer voor de deur staat is het tijd om maatregelen te nemen voor uw auto en winter accessoires voor uw auto in huis te halen. In de winter wordt er meer van uw auto gevraagd dan in normale weersomstandigheden. Ga voorbereid op weg. Allsecur zet de onmisbare winter accessoires op een rijtje!

Handige winteraccessoires

Winterbanden

Winterbanden zijn in Nederland nog niet verplicht zoals in Zweden, Noorwegen en Duitsland, maar het is geen overbodige luxe om ze aan het schaffen! Zet winterbanden onder uw auto als het kouder is dan 7 graden. Winterbanden geven u meer grip op de gladde en besneeuwde wegen. Let op: ook al heeft u winterbanden onder uw auto, het is nog steeds noodzakelijk om uw rijgedrag aan te passen bij winterweer.

Winterbestendige vloeistoffen voor uw auto

Gaat het vriezen? Haal dan antivries ruitensproeier in huis. Vul uw ruitensproeierreservoir aan met antivries ruitensproeier, zodat het reservoir niet bevriest in de koude wintermaanden. Daarnaast moet u ook rekening houden met uw koelvloeistof. Is deze vloeistof bestand tegen vorst? Als u alles-in-één koelvloeistof heeft, zit er standaard antivries in. Wij adviseren om altijd te controleren of uw koelvloeistof antivries bevat.

Antivries folie of deken voor uw voorruit

Antivries voorruitfolie of een deken is een echte aanrader in de winter! De voorruit sneeuw- en ijsvrij maken is altijd een hele klus. Antivries folie kan u een hoop werk besparen. U legt het ’s avonds op uw autoruit en dan heeft u er in de ochtend plezier van! Deze folies zijn verkrijgbaar voor zowel uw voorruit als achteruit.

Andere handige accessoires zijn bijvoorbeeld slotspray en ruitontdooier. Het kan zomaar gebeuren dat uw autoslot is bevroren en u uw auto niet in kan, dan is slotspray erg handig. Ditzelfde geldt ook voor ruitontdooier voor uw bevroren ruiten. Tip: bewaar deze sprays wel buiten de auto!

Pas uw rijgedrag aan

Allsecur weet uit ervaring dat de kans op schade met 60% toeneemt bij winterweer. Pas uw rijsnelheid en rijgedrag aan bij slechte weersomstandigheden om schade te voorkomen. Wilt u nog meer tips voordat u in de winter de weg op gaat? Allsecur geeft u graag meer informatie zodat u goed voorbereid en veilig de weg op kan. Lees onze wintertips!

45.0.3 FC62