Auto start niet

U heeft het vast wel eens meegemaakt. U bent klaar voor vertrek maar uw auto wil niet starten. Meestal komt dit door een lege accu. Maar om het mankement aan uw auto te verhelpen moet u eerst zeker weten wat er mis is. Allsecur vertelt u graag waar u op moet letten om de oorzaak te vinden. En wat u eventueel kan doen als uw auto niet start.

Lege accu

De meest voorkomende oorzaak van een niet startende auto is een lege accu. Vooral in de wintermaanden komt dit vaak voor. Het ligt vrijwel zeker aan uw accu als er helemaal niets gebeurt wanneer u uw contactsleutel omdraait en er ook geen dasboardlampjes gaan branden. U kunt dan het beste Pechhulp inschakelen of een automobilist met startkabels om hulp vragen. Als dit niet helpt dan moet u waarschijnlijk uw accu vervangen.

Kapotte startmotor

Werkt u accu wel? Dan kan er een probleem zijn met de startmotor. Als dit het geval is dan hoort u bij het starten alleen een klik. Het rondsel zit dan vast in de starterkrans. U kunt dit soms tijdelijk verhelpen door uw auto in de hoogste versnelling te zetten zachtjes heen en weer te duwen. Uw startmotor is dan wel binnenkort aan vervanging toe.

Andere oorzaken

Werkt de startmotor wel, maar slaat uw auto toch niet aan? Dan zijn er nog een aantal andere oorzaken mogelijk. Dit zou er mis kunnen zijn als uw auto niet start:

  • Defecte bougies
  • Scheurtjes in de bougiekabels
  • Problemen met de brandstofpomp
  • Scheurtjes in de brandstofslang
  • Een verstopt luchtfilter

Twijfelt u over de oorzaak? Als klant van Allsecur kunt u gebruik maken van Gratis Onderweg Service. Hier kunt u 24 uur per dag, 7 dagen in de week terecht met u vragen over uw auto. Deze service is beschikbaar voor iedereen met een autoverzekering van Allsecur.

45.0.3 FC62