Auto wassen

Uw auto ziet er natuurlijk het mooiste uit als hij zo goed als nieuw is. Om uw auto nieuw te houden is het belangrijk regelmatig uw auto te wassen. U kunt de auto een gewone wasbeurt geven, maar het is af en toe ook leuk uw auto te verwennen met een uitgebreide poetsbeurt. Zo lijkt de auto weer zo goed als nieuw. Het schoonmaken van de auto kan zelfs schade voorkomen!

De beste wasmethode voor uw auto

Als u de auto gaat wassen kunt u dit het beste volgens de twee-emmer methode doen: één emmer waarin u water vermengd met autoshampoo en één emmer met schoon water. Zorg dat u altijd autoshampoo gebruikt en geen schoonmaakmiddel; dat is erg agressief. Daarnaast is het belangrijk dat u geen spons of zeem gebruikt. Hier blijft vaak veel vuil in achter en dat veroorzaakt krassen tijdens het wassen. U kunt het beste een statische washandschoen gebruiken. De velgen kunt u schoonmaken met een zachte borstel en eventueel reinigingsmiddel voor velgen. U maakt het geheel af met een speciale droogdoek. Zo wast u de auto zonder krassen!

Stap voor stap uw auto wassen

Als u uw auto gaat wassen is het belangrijk dat u een goede volgorde aanhoudt. Dit voorkomt onnodig werk en schade:

  1. Spoel de auto af met een waterspuit zodat het grove vuil van de auto af is en het kleinere vuil los kan komen.
  2. Zeep de auto vervolgens in met de emmer autoshampoo die u gemaakt hebt. Gebruik hiervoor niet te veel shampoo. Spoel de schoonmaakhandschoen met shampoo elke 10-15 seconde af in de emmer schoon water.
  3. Borstel vervolgens de velgen goed schoon, gebruik hiervoor een andere washandschoen.
  4. Spoel de auto af met veel water op lage druk. Hiervoor kunt u de tuinslang gebruiken. Houdt hierbij altijd 20 centimeter afstand van de auto.
  5. Gebruik een speciale droogdoek om de auto droog te maken.
  6. Grote oneffenheden kunt u nog met speciale lakreiniger verwijderen.
  7. Als u de auto extra wilt beschermen en meer glans wil geven. Dan Kunt u deze vervolgens nog behandelen met wax en zogenaamde ‘polisher’.

Zo ziet uw auto er weer zo goed als nieuw uit en u kunt weer veilig de weg op. Heeft u toch lakschade door een verkeerde wasbeurt? Dan bent u met de Volledig Casco autoverzekering van Allsecur goed verzekerd.

45.0.3 FC51