Autobanden balanceren

Krijgt uw auto nieuwe banden? Plaatst u zelf uw nieuwe banden onder uw auto? Dan moeten uw banden worden uitgebalanceerd. Soms moet dit ook gebeuren bij uw huidige banden die onder uw auto zitten. Wat is dit balanceren van autobanden precies en hoe gaat het in zijn werk? Waarom is dit belangrijk?

Hoe worden de banden gebalanceerd?

Naast uw banden worden ook uw velgen gebalanceerd. Het is dus beter om te spreken over het balanceren van uw wielen. Bij het balanceren worden de wielen aan het rollen gebracht om te kijken of er een onbalans in zit. De wielen worden in balans gebracht door loden gewichtjes te plaatsen op de velg. Dit wordt gedaan tot de wielen bij elke snelheid en elk toerental in perfecte balans ronddraaien.

Hoe diep moet het bandenprofiel zijn?

Het uitbalanceren van uw wielen heeft een aantal voordelen. Het verhoogt uw veiligheid en bespaart u geld. Door uw wielen te laten balanceren:

  • Hebt u minder slijtage aan uw banden.
  • Rijdt u comfortabel.
  • Heeft uw auto een betere wegligging.
  • Verbruikt uw auto minder brandstof.

Hoe weet u dat uw banden moeten worden gebalanceerd?

Als uw auto nieuwe banden krijgt worden ze altijd uitgebalanceerd door de garage. De garage zal dit ook doen als uw huidige wielen opnieuw moeten worden bevestigd. Wanneer kan het nog meer nodig zijn om uw huidige banden te laten balanceren?

  • Als uw stuur of andere delen van uw auto trillen.
  • Als uw stuur heen en weer beweegt.
  • Uw auto ‘bonkt’ bij een hogere snelheid.

Goed gebalanceerde banden verhogen uw veiligheid en die van uw medepassagiers. Bovendien bespaart u op uw brandstofkosten. Wilt u nog meer besparen? Door te kiezen voor de autoverzekeringen van Allsecur zorgt u dat uw auto goed verzekerd is tegen een scherpe prijs.

45.0.3 FC62