Autobanden op kenteken zoeken

De maat van uw autobanden kunt u aflezen op uw banden. Er is ook een mogelijkheid om uw bandenmaat op te zoeken op het internet. Aan de hand van uw kenteken kunt u zien wat de maat van uw banden zou moeten zijn. Dit kan van pas komen als u alvast banden wilt kopen voor een nieuwe auto die u nog niet in uw bezit heeft. Waar moet u op letten als u de maat van uw autobanden op kenteken opzoekt?

Meeste websites zijn gemaakt voor banden én velgen

Er zijn verschillende sites te vinden waar u banden kunt zoeken met uw kenteken. De meeste van deze websites zijn ervoor gemaakt om u te assisteren bij het kopen van een complete set winterbanden met velgen. Deze sets maken het makkelijker om te wisselen tussen uw zomer en winterbanden. Uw wielen kunnen dan in zijn geheel vervangen worden.

Zijn uw velgen origineel?

De websites geven informatie over welke velgen er onder uw auto passen en welke maat banden er bij die velgen horen. Daar zit een gevaar om op deze manier de maat van uw banden te achterhalen. Deze methode is alleen betrouwbaar als u weet dat de originele velgen er nog onder zitten. Als er velgen met een afwijkende maat onder uw nieuwe auto zitten, verandert ook de maat van de banden die u zou moeten hebben.

Vraag de maat van uw banden aan de verkoper

Het is daarom verstandig om alleen op kenteken uw bandenmaat op te zoeken als u zeker weet dat de velgen origineel zijn. Weet u dit niet zeker? Dan bent u zekerder van uw zaak als u bij de verkoper kunt informeren naar de bandenmaat van uw nieuwe auto. Vergeet u niet de verzekering van uw nieuwe auto gelijk te regelen?

Uw autoverzekering berekenen en afsluiten is bij Allsecur snel geregeld.

45.0.3 FC62