Autobanden oppompen

Uw autobanden verliezen langzaam lucht. Het is dus heel goed om regelmatig de spanning in uw banden te controleren en als het nodig is uw autobanden op te pompen. Waarom is het belangrijk dat uw autobanden de juiste spanning hebben? En hoe pompt u uw autobanden op? Allsecur geeft u graag meer informatie.

Waarom is de juiste bandenspanning belangrijk?

Met de juiste bandenspanning heeft uw auto meer grip op het wegdek. Hierdoor hebt u betere controle over uw auto en gaat u veiliger de weg op. Bovendien verbruikt u met de juiste bandenspanning minder brandstof. De juiste spanning is dus ook goed nieuws voor uw portemonnee en het milieu. Hoe weet u dat uw banden de juiste spanning hebben?

Hoe diep moet het bandenprofiel zijn?

Probeer één keer per maand uw bandenspanning te controleren. Doe dit bij voorkeur als uw banden ‘koud’ zijn. Uw banden zijn koud als u minder dan vijf kilometer hebt gereden. Bij de meeste benzinestations is een meter aanwezig om uw spanning mee te controleren en uw banden op te pompen. Het gebruik hiervan is niet altijd gratis, u kunt dan met muntgeld betalen. Zo gaat u te werk:

  1. Controleer eerst welke spanning uw autobanden moeten hebben. Dit staat vermeld in uw autoboekje en aan de binnenkant van uw portier. De gewenste spanning kan verschillen voor de achter- en voorwielen. Ook kan er bij volle bepakking een andere spanning wenselijk zijn.
  2. Stel de juiste spanning in bij de meter.
  3. Draai het dopje van uw ventiel af.
  4. Plaats het mondstuk van de meter op uw ventiel. De meter controleert uw spanning en pompt er lucht bij als het nodig is. Meestal hoort u een piepje als dit gereed is.
  5. Herhaal dit voor uw andere banden.

Extra tips

  • Check gelijk uw banden op beschadigingen.
  • Controleer of het profiel van uw banden nog diep genoeg is.
  • Vergeet ook niet regelmatig uw reservewiel te controleren.

Met de juiste bandenspanning kunt u met een gerust hart de weg op. Ook een goede autoverzekering draagt daar aan bij! Hiervoor bent u bij Allsecur aan het juiste adres.

45.0.3 FC51