Autobanden vergelijken

Er zit veel verschil in de kwaliteit van autobanden. Gaat u nieuwe autobanden kopen? Dan is het verstandig om een goede vergelijking te maken. Waar moet u op letten als u nieuwe autobanden koopt? En zijn duurdere banden beter dan goedkope banden? Allsecur helpt u graag op weg bij het vergelijken van autobanden.

Waar kunt u uit kiezen?

Er zijn veel soorten autobanden. Allereerst zijn er verschillende maten en de keuze tussen zomer- en winterbanden. Daarnaast verschillen autobanden in de grip op een nat, droog of besneeuwd wegdek, de slijtvastheid, de geluidsproductie en de invloed op het brandstofverbruik van uw auto. Hoe kunt u autobanden op deze eigenschappen vergelijken?

Europees bandenlabel

Sinds 2012 zijn nieuwe banden voorzien van een label. Dit label kunt u vergelijken met de energielabels voor auto’s of huishoudelijke apparaten. Op het bandenlabel leest u af hoe de band wordt beoordeeld op deze punten:

  • Brandstofverbruik
  • Remweg op een nat wegdek
  • Geluidsproductie

Bandentest

Naast het bandenlabel geven bandentests ook veel informatie over de kwaliteit van banden. Op websites van bijvoorbeeld de ANWB, ADAC (de Duitse ANWB) of de Consumentenbond vindt u uitgebreide vergelijkingen van autobanden. Banden worden op verschillende criteria getest en beoordeeld. Dit geeft een goed beeld van de kwaliteit van de banden.

Zijn dure banden beter?

Dure banden zijn niet altijd beter dan goedkopere. De prijzen van de best scorende banden in de bandentesten lopen uiteen. De slechtst scorende banden zijn wel vaak de allergoedkoopste. Het is dus slim om die niet te kopen.

Door goede banden te kopen, verhoogt u uw veiligheid op de weg. Heeft u toch een aanrijding? Dan is het fijn om goed verzekerd te zijn. Bij Allsecur kunt u uw auto goed verzekeren, voor een scherpe prijs.

45.0.3 FC51