Autoroest verwijderen

Mooi is anders! Roest op uw auto is niet leuk om te zien. En erger nog, het is ook schadelijk voor uw auto. Hoe ontstaat roest? Hoe kunt u het voorkomen? En wat is de beste manier om roest van uw auto te verwijderen? Allsecur vertelt u graag meer en geeft u tips voor het verwijderen van autoroest.

Wat is roest?

Roest ontstaat doordat het metaal van uw auto wordt blootgesteld aan lucht. De zuurstof in de lucht gaat een chemische reactie aan met het metaal. Dit noemen we roesten of oxideren. Door het roesten verliest het metaal zijn sterke karakter, wordt het langzaam broos en brokkelt het af. Dit kan uiteindelijk gevaar opleveren voor de constructie van uw auto.

Roest voorkomen

De beste manier om roest te voorkomen is door te zorgen dat uw auto goed in de lak staat. Laat schade aan uw lak direct repareren. Lak zorgt namelijk dat er minder zuurstof bij het staal van uw auto kan komen. Was uw auto regelmatig en zet het in de was. Was zorgt dat de lak nog meer zuurstof tegenhoudt. Wees extra alert op vogelpoep, dit is zeer schadelijk voor uw lak. Verwijder dit zo snel mogelijk.

Tips voor het verwijderen van roest

Hebt u ondanks al deze maatregelen toch roest aan uw auto? Wacht dan niet te lang om dit te verwijderen. Roest verwijderen is nogal een klus. Het is dus misschien een beter idee om het aan een expert over te laten. Hebt u roest aan de dragende delen van uw auto? Laat het dan altijd aan een professional over. Roest aan uw carrosserie toch zelf aanpakken? Volg deze stappen om de roest van uw auto te halen.

1. Bepaal hoe ver de roestplek zich uitstrekt. Dit kunt u doen door voorzichtig met een schroevendraaier in de lak te prikken. Is het metaal helemaal doorgeroest? Dan moet u de roestplek wegknippen of slijpen.


2. Schuur de roestplek en een paar centimeter erbuiten zo blank mogelijk. Dit doet u met de hand of met een schuurmachine.


3. Krijgt u niet alle roest weg? Gebruik dan een roestomzetter, dit is een middel dat de laatste restjes roest oplost.


4. Dicht de geschuurde plek met hars en plamuur. Hier zijn speciale pakketten voor verkrijgbaar. Volg de instructie van dit product.


5. Breng autoprimer (grondverf) aan en schuur dit licht met fijn schuurpapier.


6. Spuit de plek over met autolak. De juiste kleur vindt u op het registratieplaatje van uw auto. Hier staat een kleurnummer op.

 

Door goed voor uw auto te zorgen kunt u de meeste roest voorkomen. Zorg ook dat uw auto goed verzekerd is. Uw autoverzekering berekenen en afsluiten is bij Allsecur in een paar eenvoudige stappen geregeld.

 

45.0.3 FC62