Distributieriem vervangen

Een distributieriem vervangen is een kostbare reparatie. Reden voor veel automobilisten om deze reparatie uit te stellen. En omdat de auto er niet zichtbaar beter door rijdt, lijkt het vervangen van de distributieriem ook onnodig. Niets is minder waar. Graag vertellen wij u er meer over. En ook wanneer een distributieriem vervangen moet worden.

Wat is een distributieriem?

De distributieriem is een rubberen band met ribbels erop. De band zorgt er als een radar voor dat de nokkenassen in de auto worden aangedreven door de krukas. Het is een cruciaal onderdeel in de motor van de auto. Het vervangen van een distributieriem kost tussen de 400-600 euro.

Waarom vervangen?

Een distributieriem moet regelmatig vervangen worden omdat hij aan slijtage onderhevig is. De riem kan daardoor breken en een aantal kleppen onherstelbaar beschadigen. Het vervangen van deze kleppen is een kostbare reparatie. Soms zelfs zo kostbaar dat reparatie niet meer lonend is.

Wanneer een distributieriem vervangen?

Over het algemeen moet de riem vervangen worden tussen de 60.000 en 120.000 kilometer of na 5 jaar, omdat het rubber verouderd. Wanneer de riem precies vervangen moet worden is afhankelijk van de auto. Kijk hiervoor in uw instructieboekje of vraag het uw garage.

Autoverzekering met Pechhulp

Schade door een kapotte distributieriem is niet gedekt door de autoverzekeraar. Tijdig vervangen dus. Wel kunt u zich verzekeren voor pech. Mocht uw distributieriem kapot gaan, dan zorgt Allsecur dat u snel een lift naar huis krijgt en uw auto naar een garage wordt gesleept.