Garage kiezen voor onderhoud

Zoekt u een garage voor onderhoud aan uw auto? Dan is het vaak lastig kiezen. Hoe weet u of een garage de juiste keuze is? U wilt niet onnodig veel betalen en al helemaal niet betalen voor onnodige reparaties. Waar moet u op letten bij het kiezen van een garage? Zijn er keurmerken? En hoe zit het met uw autoverzekering? Allsecur helpt u graag bij het kiezen.

Vraag het bekenden of lees reviews

De meest betrouwbare informatie vindt u bij vrienden, familie, collega’s of kennissen. Vraag met welke garage ze goede ervaringen hebben. U kunt ook kijken naar beoordelingen op het internet. Het nadeel hiervan is dat een paar reviews niet altijd een compleet beeld geven van de kwaliteit. Kijk daarom op een plek waar veel beoordelingen te vinden zijn, bijvoorbeeld op de website van de ANWB.

Waar op letten bij de garage

Als u eenmaal bij een garage bent, dan zijn er ook zaken waar u ter plekke op kunt letten. Wat zijn belangrijke zaken waaraan u de kwaliteit van de garage kan beoordelen?

  • Is er een professionele sfeer in de garage? Wordt u klantvriendelijk, geduldig en met kennis van zaken te woord gestaan? Of is het personeel neerbuigend, ongeduldig en zetten ze u onder druk?
  • Is de werkplaats geordend? Is er moderne apparatuur die professioneel overkomt?
  • Krijgt u een aanbieding die te mooi is om waar te zijn? Vaak is dat een manier om u binnen te lokken en krijgt u vervolgens te maken met allerlei onverwachte en onnodige andere reparaties.
  • Is de communicatie van de garage duidelijk? Is het helder voor u wat er moet gebeuren en wat u daar voor betaalt? Is de garage bereid om een schatting te maken van de kosten?

Aangesloten bij de BOVAG?

Kies altijd voor een garage die is aangesloten bij de BOVAG. Garages moeten voldoen aan strenge kwaliteitseisen om lid te mogen worden. Bovendien heeft u bij aangesloten bedrijven altijd drie maanden garantie op onderhoud en reparatie. U kunt checken of een bedrijf is aangesloten op de website van de BOVAG.

Bent u ondanks alles toch ontevreden achteraf? Allsecur vertelt u graag welke stappen u kunt nemen bij klachten na onderhoud.

Uw autoverzekering

Onderhoud aan uw auto is voor uw eigen rekening. De reparatie van schade kan wel binnen de dekking van uw autoverzekering vallen. Bij Allsecur moet u dit laten repareren bij één van de herstellers waar wij mee samenwerken. Wilt u zelf uw garage kiezen? Kies dan voor de aanvullende dekking Vrije Reparatiekeuze. Uw autoverzekering afsluiten doet u gemakkelijk en snel online.

45.0.3 FC62