Interieur auto’s schoonmaken

Het interieur van uw auto blijft altijd een beetje achter op schoonmaakgebied ten opzichte van de buitenkant. Het is alleen ook hard nodig dat u deze af en toe een schoonmaakbeurt geeft. U zit natuurlijk minder comfortabel in de auto als deze van binnen een puinhoop is. Ook wordt het zicht vermindert als u de ramen niet goed reinigt. Dit heeft weer negatieve gevolgen voor de verkeersveiligheid. Onderstaand hebben we voor u wat tips op een rij gezet die u kunnen helpen bij het schoonmaken van het interieur van uw auto.

Ruiten schoonmaken

Het belangrijkste is dat uw ramen goed schoon zijn. Zijn ze vies, of hebben ze verschillende strepen erop dan kan dit afleiden en het zicht verminderen. De ruiten aan de binnenkant zijn vaak vies geworden van vet, de aanslag in de auto of het afdoen van de raam met een niet geschikte doek. Om het schoon te maken kun je de volgende dingen doen:

  • Polijst de ruiten aan de binnenkant. Wrijf het in.
  • Laat het 10 minuten drogen
  • Wrijf het vervolgens weer uit met een schone microvezeldoek.

Interieur reinigen

Interieur reinigen Door gewoon in de auto te gaan zitten verspreid u al vuil. Daarom is het normaal dat u deze ook regelmatig schoon wil maken. U kunt de volgende stappen ondernemen:

  1. Zuig de auto eerst uit met een stofzuiger, zo is het grote vuil weg. Doe dit met de matten, stoelen, achterbak en banken.
  2. Verwijder vlekken uit het interieur. Dit kan door middel van een spray en droge witte handdoeken. Wrijf niet te hard, zodat je bekleding niet beschadigt.
  3. Maak het dashboard en andere kunststoffen delen van de auto schoon.
  4. Maak de rubbers schoon en weer mooi zwart.

Reiniging belangrijk

De auto kan een broedplaats voor bacteriën en ongedierte zijn en bevat daarom ook ongeveer 10x meer bacteriën dan een wc bril. Het is daarnaast niet alleen voor de gezondheid, maar ook voor de verkeersveiligheid beter als de auto goed schoon is. Een schonere auto zorgt voor beter zicht, zo kan u schade voorkomen en uiteindelijk misschien wel een autoverzekering af sluiten tegen een lagere premie.

45.0.3 FC62