Preventief onderhoud

Om op uw auto te kunnen vertrouwen is regelmatig onderhoud nodig. Preventief onderhoud zorgt dat uw auto in vorm blijft en voorkomt dat u geld kwijt bent aan reparaties die voorkomen hadden kunnen worden. Wanneer moet er welk onderhoud gebeuren? En hoe bespaart u op onderhoud? Allsecur vertelt u graag meer over preventief onderhoud.


Wanneer is preventief onderhoud nodig?

Nieuwe auto’s hebben hun eigen onderhoudsvoorschriften en onderhoudsintervallen. Deze intervallen worden steeds groter, 30.000 kilometer is geen uitzondering meer. Meestal krijgt u een seintje van de dealer of de garagist als het tijd is voor een onderhoudsbeurt. Voor oudere auto’s kunt u het beste de onderhoudsvoorschriften in de handleiding volgen. De meeste mensen kiezen voor een grote beurt als hun vaste preventieve onderhoud. Deze vindt jaarlijks plaats of na een aantal gereden kilometers.

Welk onderhoud?

Het verschilt per auto en garage wat er precies gebeurt tijdens een onderhoudsbeurt. Bij nieuwe auto’s gaat het onderhoud volgens een vast schema. Bij een grote beurt worden de motorolie en de oliefilters vervangen en meestal ook onderdelen als bougies, luchtfilters en brandstoffilters. Verder worden ook uw banden, remmen, remvloeistof, ruitenwissers, uw uitlaat het koelsysteem en de wielophanging gecontroleerd.

Besparen op onderhoud

Bij een onderhoudsbeurt kan blijken dat er reparaties nodig zijn of dat er onderdelen moeten worden vervangen. Door verstandig met uw auto om te gaan kunt u dit voorkomen. Allsecur geeft u graag deze tips:

  • Voer zelf regelmatig controles uit. Door uw bandenspanning, oliepeil en koelvloeistof te controleren voorkomt u dat kleine gebreken uit de hand lopen.
  • Rijd rustig over verkeersdrempels. Zo voorkomt u dat uw schokdempers en vering onnodig snel verslijten.

Met preventief onderhoud verkleint u de kans dat uw auto u in de steek laat. Gaat het toch mis? Dan is het fijn om goed verzekerd te zijn, bijvoorbeeld voor pechhulp. Allsecur biedt autoverzekeringen met een uitstekende dekking tegen een scherpe prijs.

45.0.3 FC62