Remblokken

Goed werkende remmen zijn cruciaal om veilig auto te kunnen rijden. De remblokken zijn een belangrijk onderdeel van het remsysteem. Wat doen de remblokken precies? Hoe weet u of uw remblokken defect zijn? Welke remblokken hebben de voorkeur? En wat kost het om uw remblokken te laten vervangen? Allsecur vertelt u graag meer over remblokken.

Wat doen remblokken?

Wanneer u uw rempedaal indrukt dan verplaatst een zuiger zich in de hoofdremcilinder. Hierdoor komt er druk op de remvloeistof. Deze druk wordt doorgezet naar een wielremcilinder waarin zuigers de remblokken tegen de remschijven aandrukken. De remschijven zorgen op hun beurt dat de wielen langzamer gaan draaien.

Defecte remblokken?

Remblokken zijn slijtageonderdelen. Wanneer uw remblokken versleten zijn dan zult u een schurend geluid horen. Ook uw remweg kan langer worden. Laat uw remblokken zo snel mogelijk vervangen. Op de eerste plaats voor uw veiligheid. Maar ook omdat anders uw remschijven beschadigd kunnen raken. Deze zijn een stuk duurder om te vervangen.

Bij een jaarlijkse onderhoudsbeurt worden altijd de remmen gecontroleerd. Normaal gesproken wordt daardoor ruim op tijd vastgesteld dat uw auto nieuwe remblokken nodig heeft.

Remblokken vervangen

Kies bij het vervangen van uw remblokken het liefst originele remblokken. Dat wil zeggen, van de fabrikant van uw auto. Deze gaan normaal gesproken langer mee en hebben een betere remwerking. Het vervangen van twee remblokken kost meestal iets meer dan honderd euro. Remblokken worden altijd met zijn tweeën (aan de voorkant of achterkant) vervangen. Dit zorgt dat uw remmen gelijkmatig blijven werken.

Goed werkende remmen zorgen dat u veilig de weg op gaat. Gaat er onverhoopt toch iets mis? Dan wilt u dat uw auto goed verzekerd is. Bij Allsecur zit u goed voor autoverzekeringen met een uitstekende dekking tegen een scherpe prijs. Uw autoverzekering afsluiten doet u eenvoudig online.

45.0.3 FC62