Ruitenwissers vervangen

Door regen en vuil op uw ruit kan uw zicht in de auto sterk minder worden. Ruitenwissers zijn daarom hard nodig. Soms zijn ze echter ook aan vervanging toe. Hoe merkt u dat uw ruitenwissers aan vervanging toe zijn? En hoe kunt u deze eenvoudig zelf vervangen? Via het stappenplan van Allsecur autoverzekeringen kunt u weer snel de weg op.

Slechte ruitenwissers

Als de ruitenwissers van uw auto aan vervanging toe zijn, merkt u dit al snel. De volgende factoren zijn een goede indicatie:

  • Het blad hapert en drukt daarom niet hard genoeg of onregelmatig tegen uw voorruit
  • Als u strepen krijgt op de voorruit betekent dit dat het rubber versleten of beschadigd is.
  • Als de ruitenwissers veel geluid maken, dan zijn deze vaak beschadigd.

Het zonlicht kan ook de ruitenwissers en de rubbers beschadigen. Zonlicht droogt rubber namelijk uit. Beschadigde ruitenwissers kunnen uw gehele voorruit beschadigen. Daarnaast wordt het zicht minder als zij hun werk niet meer goed doen. Dit levert gevaarlijke situaties op en kan zelfs ongelukken veroorzaken. Het is daarom belangrijk dat u uw ruitenwissers goed onderhoudt.

Hoe kunt u uw auto het beste onderhouden?

Als uw ruitenwissers beschadigd zijn, moeten deze zo snel mogelijk gerepareerd worden. U kunt dit natuurlijk laten doen bij een autogarage, maar kan er ook voor kiezen om dit zelf te doen. Met de volgende stappen heeft u snel en eenvoudig weer nieuwe ruitenwissers op de voorruit:

  1. Verwijder voorzichtig de oude ruitenwisserbladen. Door de scherpe metalen ruitenwisser kan deze krassen en sterretjes veroorzaken in de ruit.
  2. Til de ruitenwisser op, naar u toe en van de ruit af. Druk het clipje in dat aan het uiteinde van de ruitenwisser op de plek waar het ruitenwisserblad aan de ruitenwisserarm wordt bevestigd. Schuif vervolgens de ruitenwisser eraf.
  3. Doe de voorgaande stappen in omgekeerde volgorde nog eens als u de nieuwe wisserbladen wilt bevestigen. Controleer of uw nieuwe ruitenwisserbladen goed vast zitten.

Met deze drie eenvoudige stappen kunt u weer veilig de weg op. Om vervolgens weer zo lang mogelijk schadevrij te rijden. Zorg er ook voor dat uw ruitenwisservloeistof altijd goed is bijgevuld. Zo kunt u uw ruit goed schoon houden. Vooral in de zomer!

45.0.3 FC51