Ruitenwisservloeistof bijvullen

In ieder jaargetijde worden autoruiten vies. Sneeuw en strooizout in de winter, stof in de zomer, regen en bladeren in de herfst en vervelende bloesem en vogelpoep in de lente. Uw zicht wordt belemmerd door bijvoorbeeld de weerkaatsing van licht. Voorkom auto-ongelukken en houdt uw autoruiten schoon. Dit kan gemakkelijk met ruitenvloeistof. Hoe vult u uw ruitenwisservloeistof bij?

Ruitenwisservloeistof bijvullen

Het bijvullen van uw ruitenwisservloeistof of antivries is niet moeilijk. Het kan per automerk en type verschillen waar het reservoir zit, maar meestal is het een gekleurde dop met een duidelijk logo van een ruit met sproeiers er boven.

Stap 1

Open de motorkap en zet de motorkap veilig op de bijbehorende standaard.

Stap 2

Zoek een gekleurde dop met een afbeelding van een ruit erop.

Stap 3

Vul de ruitenvloeistof aan tot net onder het maximum.

Ruitenwissersvloeistof bijvullen stap1
Ruitenwissersvloeistof bijvullen stap2
Ruitenwissersvloeistof bijvullen stap3
  • Gebruik een trechter voor bij bijvullen van uw ruitenvloeistof. Gratis verkrijgbaar bij tankstations.

Kant-en-klare ruitenwisservloeistof

Kant-en-klare ruitenwisservloeistof bestaat voor een groot deel (8/14) uit (demi) water. Dit water is gemengd met een deel (5/14) alcohol en allesreiniger (1/14). Om dit mengsel geheel antivries te maken wordt er nog een hele kleine hoeveelheid glycerine of antivries (etheenglycol) toegevoegd. De hoeveelheid wordt bepaald door de streeftemperatuur.

Besparen op uw ruitenvloeistof

Voor 1,5 liter kant-en-klare vloeistof betaalt u bij een tankstation vaak net zoveel als voor een 5 liter bij een bouwmarkt of auto-onderdelenzaak. Deze 5 liter kunt u daarnaast ook nog verdunnen met water!

Ruitenwisservloeistof zelf maken

Ruitenwisservloeistof is ook gemakkelijk zelf te maken. Dit heeft wel een andere samenstelling dan de vloeistof die u in de winkel koopt. Neem:
  • 1/10 Wasmiddel (allesreiniger)
  • 3/10 Spiritus (Antivries)
  • 6/10 Water
Het water wat hier gebruikt wordt kan het beste demi-water (onthard water) zijn. Hierdoor worden er veel minder strepen achtergelaten op het raam. U kunt eventueel zelf het water te ontharden door het eerst te koken.

Wilt u ook weten hoe u uw olie bij moet vullen? Of wilt u nagaan welke autoverzekering het beste bij uw past? Neem dan contact op met een van onze medewerkers voor een vrijblijvend advies via 073-548 5000.