4-seizoenenbanden

De afgelopen jaren is het steeds gebruikelijker geworden om in de winter op winterbanden te rijden. Een nadeel hiervan is dat u twee keer per jaar uw banden moet laten omwisselen. Om die reden worden 4-seizoenenbanden steeds populairder. Deze banden zijn een mix tussen winter- en zomerbanden. Hierdoor zijn ze het hele jaar door te gebruiken. Hoe werken 4-seizoenenbanden? En is het een goed idee om hier op te rijden?

Hoe werken 4-seizoenenbanden?

Winterbanden zijn speciaal gemaakt om onder winterse omstandigheden te blijven presteren. Het rubber blijft ook bij lage temperaturen elastisch en soepel. Een dieper bandenprofiel zorgt dat deze banden beter kunnen remmen in de sneeuw. 4-seizoenenbanden (allweather-banden) combineren eigenschappen van zowel winterbanden als zomerbanden.

Hoe presteren 4-seizoenenbanden?

Onder winterse omstandigheden in Nederland werken 4-seizoenenbanden voldoende. Op een vlak wegdek met sneeuw of water remmen ze bijna even goed als winterbanden. De zijdelingse grip is wel duidelijk minder dan bij winterbanden. Bij hellende wegen worden de prestaties van 4-seisoenbanden een stuk minder. Ze zijn dus niet geschikt om mee op wintersport te gaan. In de zomer presteren 4-seizoenenbanden naar behoren. Al kunnen ze wel problemen geven bij hoge temperaturen.

Nadeel 4-seizoenenbanden

Het grootste nadeel van 4-seizoenenbanden is dat het van alles een beetje is. Uw banden hebben in de winter en in de zomer niet de hoogst mogelijke kwaliteit. Als u veel met de auto onderweg bent of op met de auto op vakantie gaat, is het daarom beter om voor winterbanden en zomerbanden te gaan.

Mocht u ondanks uw goede banden toch een ongeluk krijgen, dan is het een fijn idee om goed verzekerd te zijn. Bij Allsecur bent u aan het juiste adres voor goede autoverzekeringen tegen een scherpe prijs.

45.0.3 FC51