Hoe houdt u de waarde van uw auto zo hoog mogelijk?

Als u de waarde van uw auto zo hoog mogelijk wilt houden, is het belangrijk om te weten welke verschillende zaken invloed hebben op uw autowaarde. Dit is vooral van belang wanneer u uw auto wilt verkopen of inruilen. U kunt zelf veel ondernemen die bijdragen om de waarde van uw auto zo hoog mogelijk te houden. Allsecur vertelt u hieronder graag meer over de waardebepaling van een auto en de mogelijkheden voor uw autowaarde.

Waar dient u rekening mee te houden?

Met het vaststellen van uw autowaarde is de huidige staat van uw auto bepalend. Denk hierbij aan diverse schades, bouwjaar en de kilometerstand van uw auto. De vraag naar uw auto op de tweedehandsmarkt is ook belangrijk, dus is uw auto of het automodel erg populair of juist niet. Ook de kleur van en de opties aan uw auto is bepalend voor de waarde en mogelijke verkoopprijs.

Hoe kunt u uw auto het beste onderhouden?

De onderhoudsstaat van uw auto is ook een belangrijke factor bij de waardebepaling van uw auto. Zo kan een goed onderhouden auto u hoge kosten besparen met betrekking tot inspecties en reparaties. Hieronder vindt u enkele tips met betrekking tot auto onderhoud:

  • Kleine problemen/defecten snel aanpakken
  • Nadruk op motoronderhoud
  • Weersomstandigheden tegengaan door was- en waxbeurten
  • Bewust rijden ter voorkoming van snelle slijtage van onderdelen
  • Op de hoogte zijn van uw auto instructieboekje
  • • Banden, filters, remblokken en vloeistoffen regelmatig (laten) controleren en vervangen

Want als u een onderhoudsbeurt overslaat dan kan het u uiteindelijk dubbel zoveel geld kosten. U ontkomt niet aan de benodigde reparaties. Overslaan van onderhoud zullen problemen verergeren. En dit resulteert in waardevermindering van uw auto. Dus het is beter om te voorkomen als genezen!

45.0.3 FC62