Zelf auto-onderdelen kopen

Het laten vervangen van auto-onderdelen is vaak duur. U kunt geld besparen door zelf de onderdelen te kopen. Is dit een goed idee en waar moet u op letten bij het kopen van auto-onderdelen? Kunt u die zelf monteren of is het verstandiger om dit aan een garage over te laten? Allsecur vertelt u graag meer over het kopen van auto-onderdelen.

Het zoeken naar auto-onderdelen is ingewikkeld

Door zelf uw auto-onderdelen te kopen bespaart u geld. Maar het is vaak niet eenvoudig. U moet exact het juiste onderdeel vinden dat bij uw auto past. Neem bijvoorbeeld remblokken. Die zijn per merk auto en zelfs per model weer anders. U moet dus de nodige kennis hebben of u goed laten adviseren, bijvoorbeeld door uw garage.

Niet alle garages willen u helpen

Niet elke garage zal happig zijn om u bij te staan. Als u zelf uw onderdeel koopt, loopt de garage immers een stuk van zijn winstmarge mis. De garages die u wel willen helpen, zullen in ieder geval eisen dat het onderdeel dat u aanlevert van goede kwaliteit is. Stem het daarom eerst goed met uw garage af voordat u een auto-onderdeel koopt.

Uw mogelijkheden bij het kopen van auto-onderdelen

De verkoop van auto-onderdelen gaat tegenwoordig vaak online. U kunt ook gebruikte onderdelen kopen bij een sloper. Als u uw onderdeel nieuw wilt kopen, kunt u kiezen voor merkonderdelen of imitatieonderdelen. Imitatieonderdelen zijn vaak van goede kwaliteit. Als u voor gebruikte onderdelen gaat, kunt u ook voor revisieonderdelen gaan. Dit zijn opgeknapte onderdelen. Deze zijn doorgaans nog goedkoper dan imitatie-onderdelen.

Zelf uw auto-onderdelen monteren?

Eenvoudige onderdelen als een zonneklep of een achteruitkijkspiegel kunt u uiteraard prima zelf vervangen. Bij meer complexe onderdelen is het verstandiger om dit aan vakmensen over te laten. Door onderdelen verkeerd te monteren kunt u uw auto ernstige schade toebrengen en zelfs uzelf in gevaar brengen. Het besparen op kosten moet natuurlijk niet ten koste van uw veiligheid gaan.

Een veel makkelijkere manier om geld te besparen is uw auto voordelig te verzekeren. Bij Allsecur vindt u autoverzekeringen met een prima dekking tegen een scherpe prijs.

45.0.3 FC51