Auto ongelukken

Nederland hoort bij de meest verkeersveilige landen van Europa, maar ook hier gebeuren helaas nog vaak auto ongelukken. Een ongeluk zit echt in een klein hoekje en kan overal voorkomen. Sommige ongelukken zijn ernstiger dan anderen, maar ze brengen helaas bijna altijd schade met zich mee. Daarom is het altijd belangrijk goed verzekerd te zijn. Voor uw veiligheid is het ook belangrijk te weten wat u het beste kan doen als u een auto ongeluk krijgt. Wij hebben voor u wat tips op een rijtje gezet.

Auto ongelukken

Een ongeluk zit in een klein hoekje en kan iedereen overkomen. Wat natuurlijk wel goed is om te weten is wat u als automobilist kan doen om deze auto ongelukken te voorkomen. Wat zijn bijvoorbeeld de meest voorkomende ongelukken? En wat zijn de grootste oorzaken. Kennis is macht, ook in het geval van auto ongelukken.

Uitdeuken

Een deuk in de auto is al snel gemaakt. Vooral op openbare parkeerplaatsen zoals bij de supermarkt kan dit u zomaar overkomen. Vaak is de veroorzaker spoorloos. Het repareren van een deuk kan gevolgen hebben voor uw autoverzekering en uw schadevrije jaren. Lees daarom hier wat u het beste kan doen al u uw auto moet uitdeuken

Auto te water

U moet er eigenlijk niet aan denken, maar het kan toch gebeuren. Uw auto raakt te water. Het gebeurt vaker dan u denkt en het is daarom belangrijk voor uw veiligheid dat u goed voorbereid bent op dit gevaar. Wat kan u het beste doen en wat doet uw verzekering als uw met uw auto te water raakt.

Ongelukken in de parkeergarage

Als u uw auto parkeert in de stad kan het zijn dat u dit in een parkeergarage doet. Sommige hiervan zijn ruim en goed ingericht, terwijl andere juist oud en krap zijn. Hoe dan ook een parkeergarage is een plek waar veel kleine ongelukjes gebeuren. Hoe kan u deze ongelukken in een parkeergarage het beste voorkomen?

Word geen slaaprijder!

Moe zijn terwijl u in de auto zit, we maken het allemaal wel eens mee. Het is alleen ontzettend gevaarlijk en de oorzaak van verschillende ongevallen. Wat is de oplossing hiervoor? Lees er alles over bij Allsecur. Word geen slaaprijder!

Medicijnen en autorijden

Soms kan u er niet aan ontkomen, omdat het slikken van medicijnen eenmaal hoort bij uw dagelijkse routine. Maar het is belangrijk dat u goed op de hoogte bent van de bijwerkingen van uw medicijnen op het autorijden . Wat zijn de gevolgen voor u als automobilist en wanneer mag u nog rijden en wanneer kunt u de auto beter laten staan?

Dode hoek

Vrachtwagens, maar ook auto’s hebben een dode hoek. Waardoor ze het andere verkeer niet goed kunnen zien en er ongevallen gebeuren. Daarom is het belangrijk deze dode hoek te verkleinen en goed het overzicht te bewaren. Hoe verkleint u de dode hoek? Allsecur legt het uit.

Aanrijding met een dier

In de herfst en de winter komt het vaker voor dat er plotseling wild de weg op loopt of oversteekt. Dit veroorzaakt gevaarlijke situaties. Om u te helpen ongevallen te voorkomen heeft Allsecur wat tips voor u op een rij gezet om aanrijdingen met een dier te voorkomen en u te helpen bij het verhalen van de door u gemaakte schade.

Pech langs de weg

U hoort het vast wel eens, een verkeersongeval nadat iemand met pech langs de weg kwam te staan. Het onbeschermd en niet goed zichtbaar langs een drukke weg staan, kan gevaarlijke situaties opleveren. Daarom is het goed om de stappen van Allsecur te volgen en zo uw veiligheid en die van uw passagiers te waarborgen.

Wat u moet doen bij een ongeval?

Een ongeval overkomt u, waardoor u eigenlijk nooit goed bent voorbereid op de gevolgen ervan. Toch helpt een goede voorbereiding bij het doen van het juiste tijdens een ongevalssituatie. Wat u moet doen bij een ongeval? Allsecur legt het uit, zodat u in de toekomst meteen juist kan handelen.

Doorrijden na een ongeval?

Het verkeersongeluk wordt nog vervelender als de ander meteen doorrijdt. Hoe kunt u in zo’n geval de schade aan uw auto verhalen? En wat zegt de wet over doorrijden na een ongeval?

Veiligheid van automatisch parkeren

Auto’s worden steeds slimmer. Ze assisteren u en nemen soms zelf taken over. Bijvoorbeeld het parkeren van uw auto. Maar hoe zit het met de veiligheid van automatisch parkeren?

Auto in brand

Wat kunt u doen om het risico op brand te beperken? En mocht het toch mis gaan, wat kunt u doen als uw auto in brand staat? En wordt brandschade wel vergoed door uw verzekering?

45.0.3 FC51