Autoverzekering overzicht

U wilt een autoverzekering afsluiten of hebt een autoverzekering afgesloten. Natuurlijk heeft u zich goed geïnformeerd over het wel en wee van een autoverzekering. Soms komen er echter toch nog bijzondere situaties om de hoek kijken, waarvan u niet helemaal weet wat de gevolgen zijn voor uw autoverzekering. In het autoverzekering overzicht kunt u bijvoorbeeld lezen wat de gevolgen zijn voor uw autoverzekering bij stormschade. Ook kunt u lezen wat er gedaan wordt vanuit Allsecur tegen oververzekering en wat de gevolgen zijn bij het uitlenen van uw auto. In het onderstaande overzicht hopen wij uw vragen te beantwoorden met betrekking tot uw autoverzekering.

Autoverzekering afsluiten

Uw autoverzekering afsluiten bij Allsecur kan snel en gemakkelijk. U kunt al binnen 5 minuten verzekerd zijn. Maar waarom zou u uw autoverzekering afsluiten bij Allsecur? Allsecur is bijvoorbeeld al 4 jaar achter elkaar uitgekozen tot beste autoverzekering. Ook heeft Allsecur nog een aantal andere awards gewonnen met betrekking tot de uitstekende service en de goede prijs. Lees er bij autoverzekering afsluiten alles over.

Autoverzekering voor Elektrische auto’s

Zuiniger en milieu vriendelijker rijden is het devies tegenwoordig in Nederland. Het aantal elektrische auto’s stijgt dan ook gestaag. Voor elektrische auto’s gelden in principe dezelfde regels als voor gewone auto’s die op bezine, diesel of LPG rijden. Toch zijn er ook verschillen in de autoverzekering voor gewone auto’s en elektrische en hybride auto’s. Allsecur heeft alle informatie met betrekking tot de autoverzekering voor elektrische auto’s voor u op een rij gezet.

Bonus Malus

Het Bonus Malus system zorgt ervoor dat mensen die altijd schadevrij rijden beloond worden met een lagere premie per maand. Terwijl bestuurders die vaak schade rijden treden terug gaan in hun autoverzekering. Hoeveel treden dit zijn en hoe dit wordt bepaald wordt hier verder uiteengezet. Hoe ziet zo’n Bonus Malus ladder bijvoorbeeld in elkaar?

Duurdere autoverzekering

U wilt natuurlijk niet meer betalen dan nodig is voor uw autoverzekering. Geldverspilling natuurlijk. Toch betaalt ongeveer 20% van de autobezitters te veel voor de autoverzekering. Dit doen zij vaak bewust, omdat zij denken dan een betere autoverzekering te hebben. Maar ook goedkope autoverzekeringen doen het goed. Lees hier waarom een duurdere autoverzekering niet beter hoeft te zijn.

Stormschade

In Nederland kennen wij een zeer wisselvallig klimaat. Het kan erg koud zijn, maar ook droog en zonnig. Helaas zijn ook stormen ons daarom niet onbekend. Door het veranderende klimaat is de kans op stormschade de afgelopen jaren zelfs toegenomen. De grote vraag hierbij is natuurlijk, wie draait er voor stormschade op? Wie is er verantwoordelijk?

Wegenbelasting

Als u in het bezit bent van een auto bent u verplicht bepaalde verzekeringen af te sluiten en ook bepaalde belastingen te betalen. Zo moet u minstens een WA-verzekering afsluiten, maar bent u ook verplicht wegenbelasting te betalen. Wilt u weten waarom u wegenbelasting betaalt en wat deze belasting eigenlijk doet? En hoe wordt dat bedrag eigenlijk berekend. Allsecur heeft de belangrijkste informatie met betrekking tot de wegenbelasting voor u verzameld.

Auto schorsen

Heeft u een auto die u voor een langere tijd niet gebruikt? U kunt er dan voor kiezen om uw auto te schorsen. Zo hoeft u gedurende deze tijd niet alle kosten te maken die bij normaal autogebruik horen. Bent u van plan uw auto voor langere tijd niet te gebruiken of wilt u meer weten over het onderwerp auto schorsen? Dan vertelt Allsecur hier u graag meer over.

Auto uitlenen

Uw auto uitlenen is heel normaal. Stel uw familielid of goede vriend heeft voor korte tijd een auto nodig en heeft deze zelf niet beschikbaar. U stelt uw auto dan beschikbaar. Dit is zo normaal en gewoon dat we er vaak niet over nadenken of hier enige gevolgen aan vast zitten voor autoverzekering. Wij hebben de grootste vragen met betrekking tot de auto uitlenen voor u op rijtje gezet.

Oververzekeren

Onnodig geld uitgeven is een doorn in het oog van veel mensen. Meestal heeft u het niet in de gaten, maar oververzekering zorgt hier ook voor. Bij Allsecur proberen wij dit zoveel mogelijk tegen te gaan. Wij doen elk jaar een polischeck voor u om dit tegen te gaan, maar er zijn ook dingen die u zelf kunt doen. Wij hebben alles over oververzekeren bij uw autoverzekering voor u verzameld.

Rijontzegging

Na een rijontzegging moet u zich opnieuw verzekeren. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Allsecur legt u graag uit wat uw mogelijkheden zijn en vooral waar u rekening mee moet houden als u uw auto wil verzekeren na een rijontzegging.

Autoverzekering niet betaald?

Wat gebeurt er als u de premie van uw autoverzekering niet betaalt ? Het is een vraag die we bij Allsecur vaak krijgen. Het niet betalen van uw verzekeringspremie kan verstrekkende gevolgen hebben. Allsecur legt u daarom graag uit wat de gevolgen zijn en waarom het zo belangrijk is uw verzekeringspremie op tijd te betalen.

Ruitschade

Het kan zomaar gebeuren dat u door opspattend vuil een ster in uw ruit krijgt. Bent u hiervoor verzekerd? Wanneer kunt u het beste uw ruitschade laten repareren? Allsecur legt het graag voor u uit.

Autoverzekering in België

Woont u op de grens of bent u vaak in België met uw auto? Wat heeft dit voor invloed op uw autoverzekering? Is uw Nederlandse autoverzekering geldig in België

Autoverzekering voor vrouwen

Bent u op zoek naar een autoverzekering voor vrouwen? Lees nu alles over onze pechhulp, het veilig meenemen van uw kinderen en passagiers en de Allsecur gezinskorting.

Ruit kapot door inbraak

Is door een auto-inbraak uw autoruit kapot? En is er niets gestolen? Dit kan wijzen op het werk van autodieven. Lees hier hoe u ze te slim af bent.

Autoverzekering van Unive

U kunt kiezen voor een autoverzekering van Unive. Maar sta eerst eens stil bij wat Allsecur u te bieden heeft. Als specialist in autoverzekeringen hebben wij veel voor u in huis. Lees hier een greep uit uw voordelen.

Autoverzekering Duitsland

Woont u dicht bij de Duitse grens? Of rijdt u voor uw werk veel door Duitsland? Lees hier hoe het zit met uw autoverzekering in Duitsland .

Autoverzekering Luxemburg

Gaat u op vakantie naar Luxemburg? Of moet u er voor uw werk zijn? Dan wilt u dat uw autoverzekering goed geregeld is. Hoe zit het met uw autoverzekering in Luxemburg?

Vandalisme

Hoe zit het met de schade aan uw auto als u slachtoffer van vandalisme bent? Wordt het herstel ervan vergoed? En welke gevolgen heeft schade door vandalisme op uw schadevrije jaren?

Joyriden

Is uw auto zonder uw toestemming gebruikt? Dan bent u het slachtoffer van joyriden. Joyriders kunnen behoorlijke schade aanrichten aan uw auto. Bent u ook daar dan voor verzekerd?

Verhuizing

Gaat u verhuizen? Vergeet dan niet uw verhuizing aan ons door te geven. Een nieuw adres betekent een wijziging van uw autoverzekering. Het is belangrijk dat wij op tijd van uw verhuizing op de hoogte zijn.

ANWB autoverzekering

Natuurlijk, u kunt voor een autoverzekering voor van de ANWB gaan. Maar neem iets meer tijd om te vergelijken en een keuze te maken. Neem de volgende voordelen van Allsecur mee in uw keuze.

Nieuwwaarderegeling

Als uw auto total loss is wilt u dezelfde auto kopen? Bij Allsecur geldt de nieuwwaarderegeling. Is uw nieuwe auto Volledig Casco verzekerd? Dan krijgt u het eerste jaar van ons de nieuwwaarde van uw nieuwe auto uitgekeerd. Met de dekking ‘Verlengde Nieuwwaarde’ kunt u dit zelfs tot drie jaar verlengen.

Autoverzekering in Frankrijk

U rijdt vaak in Frankrijk. Hoe zit het dan met uw autoverzekering? Bent u daar net zo goed verzekerd als in Nederland? En wat gebeurt er als u onderweg in Frankrijk autopech krijgt?

Autoverzekering van OHRA of Allsecur?

Een autoverzekering van OHRA is het overwegen waard. Maar bedenk ook eens wat een echte autoverzekeraar als Allsecur voor u kan betekenen. Lees hier de voordelen van Allsecur.

Autoverzekering in Engeland

Autorijden in Engeland, wat betekent dit voor uw autoverzekering? Lees hier hoe uw autoverzekering in Engeland is geregeld.

Autoverzekering en camper

Hoe zit het met het verzekeren van uw camper? Moet u daar een aparte verzekering voor afsluiten? En kunt u daarvoor terecht bij Allsecur?

Auto total loss

Uw auto is total loss als deze niet meer gerepareerd kan worden of als het herstellen van de schade te duur is. Wat betekent het voor u als uw auto total loss is? Wanneer bent u daarvoor verzekerd?

Autoverzekering in het buitenland

Gaat u met uw auto naar het buitenland? Dan wilt u ook daar goed verzekerd zijn. Is uw autoverzekering ook geldig in het buitenland? En wordt u ook geholpen bij autopech in het buitenland? Allsecur vertelt u graag meer over uw autoverzekering in het buitenland.

Verzekeren van meerdere auto’s

Meerdere auto’s per gezin is tegenwoordig geen uitzondering meer. Bij Allsecur krijgt u korting als u binnen uw gezin meer dan één auto verzekert. En hoe zit het met aanvullende dekkingen en schadegevallen? Lees hier meer over het verzekeren van meerdere auto’s.

Boetes voor onverzekerd autorijden

Een ongeluk waar een onverzekerde auto bij betrokken is kan voor beide partijen vervelende gevolgen hebben. Hoe hoog zijn de boetes voor onverzekerd autorijden? En wat kunt u doen na een aanrijding met een onverzekerde automobilist?

Meldcode

Bij het afsluiten of beëindigen van een autoverzekering heeft u een meldcode nodig. Wat is een meldcode en waar kunt u deze vinden? En waarom is deze meldcode eigenlijk nodig? Allsecur legt het u graag uit.

Motorrijtuigenbelasting

Wie een auto bezit moet doorgaans motorrijtuigenbelasting betalen. Wat is motorrijtuigenbelasting precies? Hoe wordt bepaald hoeveel u moet betalen? En is het mogelijk om op uw motorrijtuigenbelasting te besparen?

Tweedehands auto kopen

U wilt een tweedehands auto kopen. Komt deze niet rechtstreeks van de dealer af? Dan zijn er een aantal aandachtspunten om rekening mee te houden. Hoe vindt u een goede tweedehands auto en waar moet u op letten?

Allrisk verzekeren

U wilt het beste voor uw auto. Dus ook dat deze optimaal verzekerd is. Met een allrisk verzekering bent u verzekerd tegen praktisch alle schade. Dat lijkt aantrekkelijk. Maar een allrisk verzekering is ook relatief prijzig. Wanneer is een allrisk verzekering aan te raden?

Aquaplaning

Als het heel erg hard regent kunt u last krijgen van aquaplaning. U verliest door water op de weg grip en de macht over het stuur. Wat is Aquaplaning precies? En hoe kunt u aquaplanning voorkomen?

Autoverzekering bij verkoop of koop

Wat moet u doen met uw autoverzekering bij verkoop of koop van een auto? Dit is veel mensen onbekend. Allsecur vertelt u graag hoe het zit.

45.0.3 FC62