Auto total loss

Uw auto is total loss als deze niet meer gerepareerd kan worden of als het herstellen van de schade te duur is. Wat betekent het voor u als uw auto total loss is? Wanneer bent u daarvoor verzekerd?

Dagwaarde

Of uw auto total loss is, hangt samen met de dagwaarde van uw voertuig. De dagwaarde is de waarde van uw auto voor de schade. Bij schade wordt de dagwaarde vastgesteld door een schade-expert. Deze kijkt daarbij naar de leeftijd van uw auto, het aantal gereden kilometers, de staat van het onderhoud en accessoires.

Wanneer is uw auto total loss?

Is het bedrag dat het herstellen van uw auto kost hoger dan de dagwaarde? Dan is uw auto economisch total loss. Het is in dat geval niet de moeite waard om uw auto te repareren. Is het onmogelijk om uw auto te repareren? Dan is uw auto technisch total loss.

Total loss en uw verzekering

Is uw auto door de schuld van een ander total loss? Dan wordt de dagwaarde aan u uitgekeerd door de WA verzekering van de tegenpartij. Wilt u ook verzekerd zijn als uw auto door uw eigen schuld total loss is? Schade door eigen schuld wordt alleen vergoed bij een Volledig Casco verzekering.

Verlengde nieuwwaarde

Uw nieuwe auto is bij Allsecur het eerste jaar standaard gratis verzekerd voor de nieuwwaarde. Na een jaar neemt de dagwaarde van uw nieuwe auto flink af. Met de aanvullende dekking Verlengde nieuwwaarde kunt u de nieuwwaarde van uw auto verlengen met 2 tot 3 jaar. Als uw auto total loss is krijgt u de nieuwwaarde van uw auto uitgekeerd.

Of uw auto total loss is, hangt af van de dagwaarde van uw auto en de kosten van de reparatie. Bij bent u verzekerd voor Total loss met een Volledig Casco verzekering. Uw autoverzekering afsluiten is in een paar stappen geregeld bij Allsecur.

45.0.3 FC51