Autoverzekering Duitsland

Woont u dicht bij de Duitse grens? Of rijdt u voor uw werk veel door Duitsland? Dan is het belangrijk om te weten hoe het daar met uw autoverzekering zit. Bent u in Duitsland net zo goed verzekerd als in Nederland?

Autorijden in Duitsland

Met uw autoverzekering bent u ook in Duitsland verzekerd. Er is wel een verschil in de hulpverlening bij pech. Wilt u ook pechhulp in Duitsland ontvangen? Breidt dan uw autoverzekering uit met de aanvullende dekking Pechhulp Buitenland. Dan helpen wij u graag bij pech onderweg in Duitsland. Wat mag u van Allsecur verwachten?

  • Kan uw auto niet binnen 48 uur gerepareerd worden? Dan brengen wij uw auto naar een gewenst adres in Nederland.
  • Wij betalen het vervoer voor u, uw passagiers en al uw bagage. Naar het adres van uw bestemming of naar een gewenst ander adres in Nederland.
  • Zijn er bepaalde onderdelen nodig voor de reparatie van uw auto? Wij zorgen dat deze onderdelen worden opgestuurd als een buitenlandse garage ze niet heeft.

Bijzondere verkeersregels in Duitsland

Hebt u pech onderweg in Duitsland? Houdt dan rekening met de volgende regels:

  • Pech repareren op de snelweg is verboden in Duitsland.
  • Op de snelweg mag uw auto niet verder dan de eerst volgende afslag gesleept worden.
  • U moet uw auto laten slepen naar de dichtstbijzijnde garage.
  • Plaats uw gevarendriehoek op de snelweg op 200 meter afstand. Op overige wegen op 100 meter.
  • Zet bij pech uw alarmlichten aan.

Uw verzekeringsbewijs

Uw autoverzekering is in meerdere landen geldig. Op uw verzekeringsbewijs ziet u welke landen dit zijn. U bent ook in Duitsland verzekerd.  

Milieusticker Duitsland

Het milieu is in Duitsland een belangrijk verkeersthema. Om de lucht schoner te houden weert men bepaalde auto’s in sommige steden. In bijvoorbeeld Düsseldorf, Dortmund en Berlijn moet u een milieusticker voeren. Deze sticker geeft de hoeveelheid fijnstof aan die uw auto uitstoot. Zonder sticker riskeert u een boete. Deze Duitse steden hebben een milieuzone.

Uw autoverzekering is ook geldig in Duitsland. Denk wel aan uw verzekering voor pechhulp. In een paar eenvoudige stappen berekent u uw premie en sluit u uw verzekering af.

45.0.3 FC51