Autoverzekering Luxemburg

Gaat u op vakantie naar Luxemburg? Of rijdt u er doorheen op weg naar uw bestemming? Of moet u er voor uw werk zijn? Dan wilt u dat uw autoverzekering ook daar goed geregeld is. Hoe zit het met uw autoverzekering in Luxemburg?

Schade en aansprakelijkheid ook gedekt in Luxemburg

Uw Volledig Casco, Beperkt Casco of aansprakelijkheidsverzekering is ook geldig in Luxemburg. Let wel op uw pechhulpverzekering. Voor pechhulp in het buitenland hebt u een aanvullende dekking nodig. Met de dekking Pechhulp Buitenland staan wij ook in Luxemburg voor u klaar. Hebt u pech in het buitenland? Dan mag u dit van ons verwachten:

  • Wij zorgen dat u, uw passagiers en uw bagage op uw bestemming aankomen. Of op een bestemming in Nederland als u dat wilt.
  • Kan uw auto niet snel ter plekke gerepareerd worden? Wij zorgen dat deze naar een door u gekozen adres in Nederland wordt gebracht.
  • Beschikt de garage in het buitenland niet over de juiste onderdelen? Wij zorgen dat deze worden opgestuurd.

Verkeersregels in Luxemburg

De verkeersregels in Luxemburg wijken niet veel af van de Nederlandse. Enkele voorbeelden van regels die wel anders zijn:

  • Bij pech of een ongeluk moeten alle inzittenden een veiligheidsvest dragen.
  • Uw gevarendriehoek moet u op 100 meter plaatsen, op de snelweg op 200 tot 300 meter.
  • In een tunnel moet u uw dimlicht gebruiken.
  • Bij het naderen van een file bent u verplicht uw waarschuwingslichten aan te zetten.
  • Passagiers op een motorfiets moeten minimaal twaalf jaar oud zijn.

Neem uw verzekeringsbewijs mee

In de meeste Europese landen is het niet meer verplicht om uw verzekeringsbewijs bij u te hebben. Ook in Luxemburg hoeft dit niet. Toch raden we u aan een exemplaar uit te printen en mee te nemen. U hebt dan altijd uw verzekeringsgegevens bij de hand.

Goedkoop tanken in Luxemburg

De accijns op benzine is laag in Luxemburg. Hierdoor behoort de Luxemburgse benzine tot de goedkoopste van Europa. Het is ongeveer 25 procent goedkoper dan in Nederland. Vaak is dit een reden om de vakantieroute via Luxemburg te laten lopen. Wilt u goedkoop tanken in Luxemburg? Doe dit dan niet aan de snelweg. Langs secundaire wegen en in de bebouwde kom is de benzine nog goedkoper.

Uw verzekering is gewoon geldig in Luxemburg. Zorg wel dat u gedekt bent voor Pechhulp in het buitenland. Onze autoverzekeringen zijn eenvoudig online te berekenen en af te sluiten.

45.0.3 FC62