In Nederland rijden al meer dan 7,6 miljoen auto’s. Het merendeel van deze auto’s rijdt op benzine (79,6%) en diesel (16,9%). Een kleiner deel rijdt op LPG (2,9%). 0,6% rijdt een elektrische auto. Klinkt weinig maar dat zijn al ruim 45.600 auto’s in Nederland. Dit percentage neemt de komende jaren steeds meer toe. Ook voor deze elektrische auto’s moet je minimaal een WA autoverzekering hebben.

Verzekering van Elektrische auto’s

De autoverzekering voor elektronische en hybride auto’s zijn vaak een stuk duurder dan de autoverzekeringen voor gewone auto’s. Dit komt omdat de aanschafprijs hoger ligt. Ook de reparatiekosten van elektrische auto’s zijn een stuk hoger. Ter vergelijk: voor een accu van een hybride auto betaalt u rond de €3000,-. Voor een accu van een volledig elektrische auto betaalt u zelfs rond de €10.000,-. Niet onbelangrijk dus om een goede autoverzekering af te sluiten.


 

Opkomst Elektrische auto

De elektrische auto is snel in opkomst. De afgelopen vijf jaar is het totaal aantal elektrische aangedreven auto’s met 10% gestegen. Het laatste jaar zelfs met 22,7%. Naast de ontwikkeling van elektrische auto’s zal ook de ontwikkeling van brandstofcellen doorgaan. De verwachting is dat rond 2020 het grootste deel van de auto’s zal rijden op elektriciteit of een brandstofcel.

Uw elektrische auto verzekeren

Wilt u uw elektrische auto goed verzekeren? Dat kan bij Allsecur. Bereken nu uw premie en stap vandaag nog over. Weten welke autoverzekering het beste bij u past? Bekijk hoe u uw elektrische auto kunt verzekeren.