Bonus-Malus

Sinds kort hebben we de Bonus-Malus ladder verwijderd uit onze polisvoorwaarden. Bonus-Malus, ook wel no-claim korting genoemd, is een manier om rekening te houden met iemands schadevrije jaren.

Allsecur houdt hier nog steeds rekening mee, maar in het kader van transparantie hebben wij de formule die erachter zit aangepast. Op deze manier kunnen wij beter rekening houden met het soort schade.

Een eerlijker alternatief voor Bonus-Malus

De oude Bonus-Malus systematiek was ondoorzichtig en leidde tot heel veel vragen. Bovendien gaf het een soort schijnzekerheid, omdat het door tussentijdse veranderingen in de premiestructuur toch al niet mogelijk was om uit rekenen wat u als klant volgend jaar zou gaan betalen. Het bedrag waarover u korting krijgt, verandert namelijk.

No-claim leek dus transparant, maar was dat in feite niet. Tot slot was de systematiek ook niet helemaal eerlijk: alle soorten schades telden even hard mee in de korting. En sommige klanten kregen te veel korting en andere te weinig. Daarom hebben we de systematiek aangepast en nemen we deze niet meer mee in de polisvoorwaarden.

Natuurlijk blijven de we schadevrije jaren bijhouden, zodat u die kunt meenemen als u naar een andere verzekeraar wilt overstappen.

Lees hier onze nieuwe polisvoorwaarden.