Hoogte boetes voor een onverzekerde auto

Minimaal een WA-verzekering is voor elke auto verplicht. En dat is maar goed ook. Een ongeluk waar een onverzekerde auto bij betrokken is kan voor beide partijen vervelende gevolgen hebben. Hoe hoog zijn de boetes voor onverzekerd autorijden? En wat kunt u doen na een aanrijding met een onverzekerde automobilist?

Boetes van de RWD

Rijden in een onverzekerde auto kan duur uitpakken. U kunt op twee manieren beboet worden. De RWD (Dienst Wegverkeer) controleert intensief of auto’s wel verzekerd zijn. Blijkt uw auto niet verzekerd? Dan krijgt u een boete. De RWD mag maximaal drie maal per jaar deze boete opleggen. Deze boete bedraagt honderden euro’s. Per jaar kan dit oplopen tot boven de duizend euro.

Boetes van de politie

Hiernaast kunt u ook door de politie worden beboet. Blijkt bij een politiecontrole dat uw auto niet verzekerd is? Ook dan krijgt u een boete van honderden euro’s. De politie kan u telkens als u wordt gecontroleerd deze boete opleggen.

Niet verzekerd? Dan betaalt u zelf de schade

Dankzij boetes kan rijden zonder verzekering een duur uitpakken. Het kan nog erger worden als u bij een verkeersongeval betrokken raakt. Bent u aansprakelijk? Dan moet u de schade en het letsel van de andere partij uit eigen zak vergoeden. Dit kan betekenen dat u met serieuze schulden komt te zitten na een ongeval.

Wat te doen na een aanrijding met een onverzekerde bestuurder?

Heeft u een aanrijding gehad en is de tegenpartij aansprakelijk? Normaal wordt uw schade dan vergoed uit de verzekering van de andere bestuurder. Dit is niet mogelijk als deze niet verzekerd is. Heeft u een Volledig Casco verzekering? Dan betaalt Allsecur uw schade uit. Bent u Beperkt Casco of WA verzekerd? Dan kunt u uw schade verhalen bij het Waarborgfonds Motorverkeer. Hebt u de aanvullende dekking Rechtshulp? Dan regelen wij de afhandeling voor u.

Onverzekerd autorijden kan duur voor u uitpakken. Zorg dus dat uw auto goed verzekerd is. Voor een klein bedrag per maand heeft u al een WA-verzekering. Deze verzekering is verplicht in Nederland. Uw autoverzekering berekenen en afsluiten is zo geregeld bij Allsecur.

45.0.3 FC51