Meldcode

Wilt u een autoverzekering afsluiten? Dan heeft u een meldcode nodig. Zonder een meldcode is het onmogelijk om een verzekering af te sluiten. Wat is een meldcode en waar kunt u deze vinden? En waarom is deze meldcode eigenlijk nodig? Allsecur legt het u graag uit.

Wat is een meldcode?

De meldcode van uw auto bestaat uit de laatste vier cijfers van het chassisnummer van uw auto. De meldcode en het kenteken vormen samen een unieke code van uw auto. Verzekeraars zijn verplicht om de meldcode aan de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW ) door te geven als een autoverzekering wordt afgesloten of beëindigd. Dit gebeurt met de meldcode. Aan de hand van deze code kan de RDW controleren of auto’s echt verzekerd zijn. Minimaal een WA-verzekering is wettelijk verplicht.

Waar vind ik mijn meldcode?

Het chassisnummer van uw auto staat meestal in uw autodeur, onder de motorkap of is in uw autoruit gegraveerd. Maar u hoeft daar niet te zoeken naar de meldcode. U vindt uw meldcode ook op uw papieren kentekenbewijs of op uw kentekencard. Heeft u een papieren kentekenbewijs? Dan vindt u de meldcode op deel 1B. Dit is het deel dat u kreeg bij de overschrijving van uw auto.

Ik heb nog geen meldcode

Moet de overdracht van uw nieuwe auto nog plaatsvinden? Dan heeft u waarschijnlijk nog geen meldcode. Wilt u wel alvast uw autoverzekering afsluiten? Probeer dan de meldcode te achterhalen bij de vorige eigenaar van de auto of de dealer. Heeft u de code achterhaald? Dan is uw auto verzekeren in enkele gemakkelijke stappen geregeld bij Allsecur.

45.0.3 FC51