Oververzekeren

Uw auto is voor u belangrijk. Goed verzekerd zijn voor schade is daarom ook belangrijk voor u. U wilt er graag voor zorgen dat dit goed geregeld is. Een autoverzekering is daarnaast ook verplicht als u een auto heeft. Maar u kunt ook oververzekerd zijn. In dat geval betaalt u meer voor uw autoverzekering dan nodig is. Het kan gebeuren dat uw situatie verandert of uw auto ouder is dan bij het afsluiten van uw verzekering. Hoe kunt u oververzekeren voorkomen en wat kunt u er aan doen?

Te goed verzekerd?

U heeft het misschien niet altijd in de gaten, maar misschien is uw verzekeringssituatie veranderd. Een auto wordt elk jaar ouder. Het is daarom verstandig elk jaar de autoverzekering opnieuw te bekijken. Het kan zijn dat uw auto inmiddels de leeftijd heeft dat een volledig casco verzekering niet meer nodig is. Als uw auto ouder is dan zes jaar is, is het vaak voordeliger de autoverzekering om te zetten naar een beperkt cascoverzekering. Het is een kleine verandering in dekking die een flinke besparing op kan leveren. Bij aanvullende autoverzekeringen zoals pechhulp komt oververzekering ook vaak voor. Bij Allsecur kunt u zich makkelijk aanvullend voor pechhulp verzekeren. Zo hoeft u dit ook niet bij een andere instantie, zoals de ANWB, af te sluiten. De pechhulp van Allsecur helpt u zo snel mogelijk in Nederland of in het buitenland weer de weg op. Een andere veel voorkomende vorm van oververzekering is bij rechtsbijstand. U heeft de rechtsbijstand voor uw auto bijvoorbeeld geregeld via Allsecur. Het is dan niet nodig uw algemene rechtsbijstand ook voor situaties voor schade aan uw auto in te stellen. Ook hier kunt u flink wat geld besparen.

Polischeck

Bij Allsecur betaalt u nooit te veel voor uw autoverzekering. Om te voorkomen dat u oververzekerd bent, doen wij elk jaar een polischeck voor u. We kijken dan of uw hoofddekking nog wel bij uw auto en uw situatie past. U krijgt dan een Premie Alert waarin wij laten weten wat u kunt besparen, zodat u nooit oververzekerd bent. 

45.0.3 FC62