Ruitschade verzekeren

Wist u dat 80% van de schademeldingen ruitschade is? Een sterretje in de ruit komt vaker voor dan u denkt. Hoe komt dat en bent u daarvoor altijd goed verzekerd?

Oorzaken toename ruitschade

De oppervlakte van de voorruit van een auto is in de afgelopen 30 jaar met 60% toegenomen. Daarnaast zijn de ruiten ook dunner geworden (van 4mm naar 3mm). Dit zorgt voor een lichtere auto en beter zicht, waardoor de auto ook veiliger is geworden. Een groter en dunner ruitoppervlak, maakt de kans op schade aan uw voorruit natuurlijk ook groter. De grootste veroorzaker van schade aan de ruit zijn steentjes die opspatten van het wegdek. Door de verslechterde conditie van de Nederlandse wegen liggen er meer losse steentjes op het wegdek, vooral na strenge vorst. Dit veroorzaakt daarom ook vaker schade aan uw autoruit.

Wanneer repareren

Een sterretje in uw voorruit kan uitgroeien tot een scheur. Grote temperatuurverschillen in en rondom de auto kunnen dit proces versnellen of verergeren. Zorg er daarom voor dat u als het erg heet is de airconditioning niet te hoog zet. Andersom geldt dit natuurlijk ook zet de verwarming niet te hoog bij extreem koud weer. Een sterretje in de ruit is niet zo erg als men vaak denkt. Toch is verstandig dat u uw ruit laat repareren als u een sterretje in uw voorruit oploopt.

Reparatie vergoeden

Wilt u uw autoruit laten repareren? Bij Allsecur is uw ruitschade al verzekerd bij een beperkt casco verzekering. Bent u alleen WA-verzekerd? Dan is uw ruitschade voor eigen rekening. Als u verzekerd bent voor ruitschade en schade heeft, kunt u dit het beste direct melden bij Allsecur. Wij brengen u dan in contact met een erkend ruitherstelbedrijf en de rekening gaat direct naar ons. Als u ruitschade claimt, heeft dit geen invloed op uw schadevrije jaren en Bonus Malus-korting.

45.0.3 FC62