Stormschade

Het weer in Nederland is erg wisselvallig en is steeds vaker van invloed op het verkeer en dus op uw auto. De kans dat uw auto door storm of hagel beschadigd wordt is de laatste jaren toegenomen. In Nederland komt een storm vaak in het winterseizoen voor. Toch worden de meeste stormschades gemeld in maart.

Is stormschade aan uw auto verzekerd?

U bent voor storm en hagel schade verzekerd als u een Beperkt Casco dekking heeft of een Volledig Casco dekking. U bent dan verzekerd tegen krassen of deuken in uw auto door natuurschades zoals storm, maar ook tegen ruitschades door een vallende tak. Bent u volledig casco verzekerd? Dan krijgt u alle schade aan uw auto vergoed. Bent u beperkt casco verzekerd? Dan krijgt u de schade vergoed als het KNMI ook spreekt van een ‘storm’. Dan waait het met windkracht 7 of hoger. Heeft u alleen een WA-dekking? Dan bent u niet verzekerd tegen stormschades. Omdat bij stormschade bijna nooit iemand aansprakelijk is, zult u in de meeste gevallen zelf de stormschade aan uw auto moeten betalen.

Stormschade in het buitenland

Allsecur schade

Als uw auto in het buitenland schade oploopt door storm is dat voor u extra vervelend. Gelukkig helpt de Allsecur Schadecoach u snel weer op weg. We werken samen met Mondial Assistance die wereldwijd uitstekende contacten heeft met garages. Uiteraard vergoeden wij uw schade door storm in het buitenland ook als u hiervoor verzekerd bent. Wel hebben we hiervoor een verklaring nodig van de politie dat er sprake is geweest van ‘storm’. Dus van windkracht 7. Zonder deze verklaring kunnen wij uw schade niet afhandelen.

Uw auto goed verzekerd

Het verschil in premie tussen een WA-dekking en beperkt casco hoeft niet altijd zo groot te zijn. Terwijl u toch een veel ruimere dekking heeft. Benieuwd hoeveel u per maand meer betaalt voor de extra dekking waaronder stormschade? Bereken in 2 minuten uw voordeel.