Vandalisme en uw autoverzekering

Vandalisme is het opzettelijk toebrengen van schade aan spullen van anderen. Hoe zit het met de schade aan uw auto als u slachtoffer van vandalisme bent? Wordt het herstel ervan vergoed? En welke gevolgen heeft schade door vandalisme op uw schadevrije jaren?

Dekt uw verzekering schade door vandalisme?

Bent u Volledig Casco verzekerd? Dan wordt schade door vandalisme door ons vergoed. Heeft u een WA-autoverzekering of een Beperkt Casco autoverzekering? Dan komt u helaas niet in aanmerking voor een vergoeding. U kunt wel proberen de schade te verhalen op de daders. Als u de aanvullende dekking rechtsbijstand heeft, neemt Allsecur u dat werk uit handen.

Wat te doen bij schade door vandalisme

Heeft u schade door vandalisme? Dat is erg vervelend. We doorlopen deze stappen om uw schade te vergoeden.

  • U meldt uw schade bij Allscur. Dit kan online, telefonisch of met een schadeformulier.
  • Samen maken wij uw schadedossier compleet.
  • Wij bekijken de schade aan uw auto.
  • Wij houden u op de hoogte van de afhandeling van uw schade.
  • Wij betalen de schadevergoeding.
  • Wij verhalen de schadevergoeding bij een tegenpartij.

Vandalisme en uw schadevrije jaren

Uw schadevrije jaren hebben invloed op de hoogte van uw verzekeringspremie. Bij schade door vandalisme heeft de schade invloed op uw schadevrije jaren als wij de kosten niet kunnen verhalen bij de tegenpartij. Bijvoorbeeld als de tegenpartij onbekend is. Wilt u dit voorkomen? Sluit dan de Bonusgarantie af. Met de Bonusgarantie behoudt u uw schadevrije jaren en beschermt u uw Bonus Malus-korting bij schade. Slachtoffer van vandalisme? Dat is erg vervelend. Met een Volledig Casco verzekering vergoedt Allsecur uw schade. Onze autoverzekeringen zijn eenvoudig online af te sluiten.

 

45.0.3 FC62