Autorijden na keizersnede

Als u een keizersnede heeft gehad kunt u daar nog een tijd last van hebben. U moet er de eerste tijd misschien niet eens aan denken om achter het stuur te kruipen. Maar hoe zit het eigenlijk? Mag u autorijden na een keizersnede? Heeft het gevolgen voor uw autoverzekering? En hoe lang na uw keizersnede is het verantwoord om weer auto te rijden?

Klachten na een keizersnede

De klachten na een keizersnede verschillen per persoon. Na een keizersnede kunt u vermoeid, verzwakt en minder alert zijn. Dit kan ten koste van uw rijvaardigheid gaan. Ook kunt u pijn hebben aan de snede zelf waardoor u minder makkelijk kan bewegen. Deze wond geneest meestal binnen drie weken. Na een ruggenprik kunt ook last hebben van rugpijn en hoofdpijn.

Luister naar uw arts en uw lichaam

De meeste artsen adviseren de eerste twee weken na een keizersnede niet zelf auto te rijden. En pas weer te gaan rijden als u geen pijn meer heeft en weer alert bent. Het is dus belangrijk om goed naar uw eigen lichaam te luisteren. Twijfelt u? Neem dan contact op met uw huisarts voor advies.

Medicijnen na de keizersnede

Soms moet u na een keizersnede medicijnen gebruiken. Sommige medicijnen kunnen uw rijvaardigheid beïnvloeden. Deze medicijnen hebben een gele sticker op de verpakking. Het is verboden om auto te rijden als u zulke medicijnen gebruikt. In dat geval zal uw autoverzekeraar ook niet uitkeren bij schade.

Uw autoverzekering na een keizersnede

Er is in Nederland geen wetgeving als het gaat om autorijden na een operatie. Wel staat er in de wet dat u ‘geen gevaar op de weg mag veroorzaken’. Als u redelijkerwijs kon inschatten dat het niet veilig was om zelf te rijden kan dit uiteindelijk toch gevolgen hebben voor de aansprakelijkheid na een ongeluk. Neem dus geen risico en laat u rijden als u twijfelt.

Bent u bevallen van uw eerste kindje? Dan kan het verstandig zijn om uw autoverzekeringen eens tegen het licht te houden. Met een inzittendenverzekering bijvoorbeeld zijn ook

uw passagiers verzekerd bij letsel en schade. Een autoverzekering afsluiten doet u bij Allsecur in een paar eenvoudige stappen.

45.0.3 FC51