Autorijden na narcose

U mag niet direct autorijden na een narcose. Een operatie onder verdoving heeft namelijk uitwerking op uw alertheid. Na hoeveel uren of dagen is het weer verantwoord om aan het verkeer deel te nemen? En wat zijn de gevolgen voor uw autoverzekering als u te vlug weer achter het stuur kruipt? Allsecur vertelt u graag meer over autorijden na een narcose.

Klachten na narcose

De klachten die u na een narcose kunt hebben verschillen per operatie en per persoon. Pijn en misselijkheid komen vaak voor. Ook kunt u last hebben van spierpijn, gewrichtspijn en pijn aan uw operatiewond. De meeste mensen voelen zich na een narcose ook niet fit, duizelig en zijn minder alert.

Luister naar uw arts

De eerste dag na een narcose mag u niet autorijden. Hoe snel u wel weer mag rijden hangt af van uw conditie en het soort operatie dat u heeft gehad. Volg altijd het advies van uw behandelend arts. Het is ook erg belangrijk dat u goed naar uw eigen lichaam luistert. Twijfelt u of u kunt rijden? Neem dan geen risico en laat u rijden.

Medicijnen na een operatie

Soms moet u na een operatie medicijnen gebruiken. Bepaalde medicijnen hebben invloed op uw rijvaardigheid. Dit soort medicijnen herkent u aan een gele sticker op de verpakking. Het is bij wet verboden om auto te rijden als u deze medicijnen gebruikt. Doet u dit wel dan loopt u een groot risico dat uw autoverzekeraar niet uit zal keren na een ongeval.

Uw autoverzekering

Wat zegt de wet over autorijden na een narcose? Er is geen concrete wetgeving hierover. Wel staat er in de wet dat u ‘geen gevaar op de weg mag veroorzaken’. Het kan dus gevolgen hebben als u een ongeluk veroorzaakt wanneer u redelijkerwijs had kunnen vermoeden dat het niet veilig was om de weg op te gaan. Dit betekent dat u aansprakelijk kan worden gesteld.

Na een operatie kunt u lang uit de roulatie zijn. Wist u dat met een inzittendenverzekering ook u weggevallen arbeidsinkomsten verzekerd zijn na een ongeval? Uw premie berekenen en uw autoverzekering afsluiten is bij Allsecur in een paar eenvoudige stappen geregeld.

Autoverzekering

Het starten van een gezin kan een goed moment zijn om uw autoverzekeringen opnieuw te bekijken. Neem bijvoorbeeld een inzittendenverzekering. Hiermee zijn ook uw passagiers verzekerd bij letsel en schade. Een nieuwe autoverzekering afsluiten is bij Allsecur in een paar eenvoudige stappen geregeld.

45.0.3 FC51