Autorijden tijdens zwangerschap

Hoe verder in de zwangerschap, hoe lastiger autorijden wordt. Waar moet u op letten als u zwanger autorijdt? Hoe maakt u uw autorit comfortabeler en veiliger? En tot hoe ver in uw zwangerschap is het nog verantwoord om auto te rijden? Allsecur vertelt u graag meer over autorijden tijdens de zwangerschap.

Veilig autorijden tijdens zwangerschap

U kunt tijdens uw zwangerschap gewoon autorijden. De baby in uw buik wordt goed beschermd door het vruchtwater. Het vruchtwater vangt eventuele klappen op. Het dragen van een autogordel vormt geen gevaar voor uw baby. Doe het heupgedeelte wel zo laag mogelijk op uw buik. En zorg dat er een ruimte van 25 centimeter is tussen uw lichaam en het stuur.

Comfortabel autorijden tijdens zwangerschap

Stel uw stoel zo in dat u zo comfortabel mogelijk zit. Houd uw rug zo recht mogelijk. Maak bij langere ritten wat meer tussenstops. Zo houdt u uw bloedsomloop op gang en voorkomt u trombose. Ook kunt u van autorijden last van uw rug of bekken krijgen. Zit u als passagier in de auto, zet dan af en toe uw stoel in de ligstand om deze lichaamsdelen rust te geven.

Wanneer is autorijden niet meer verantwoord?

Het advies luidt meestal: de laatste maand van de zwangerschap niet meer autorijden. Het belangrijkste is dat u goed naar u lichaam luistert. Een zwangerschap kan uw concentratie verminderen. Laat bij twijfel een ander rijden. Volg ook altijd het advies van uw behandelend arts op. Onder deze omstandigheden kunt u beter niet meer autorijden:

  • Hoge bloeddruk of hypertensie
  • Risico op vroeggeboorte
  • Zwangerschapskwalen of zwangerschapsziektes
  • Zwangerschap met een hoog risico
  • Slecht gecontroleerde diabetes
  • Ernstige bloedarmoede

Wanneer weer autorijden na de bevalling?

Hoe snel kan u weer autorijden na uw bevalling? Dit verschilt per persoon. Sommige vrouwen hebben wat langer nodig om te herstellen van hun bevaling. Over het algemeen wordt aangeraden om de eerste twee weken na de bevalling geen auto te rijden. Als uw kindje met een keizersnede op de wereld is gekomen kan het wat langer duren voor u weer kan rijden.

Autoverzekering

Het starten van een gezin kan een goed moment zijn om uw autoverzekeringen opnieuw te bekijken. Neem bijvoorbeeld een inzittendenverzekering. Hiermee zijn ook uw passagiers verzekerd bij letsel en schade. Een nieuwe autoverzekering afsluiten is bij Allsecur in een paar eenvoudige stappen geregeld.

45.0.3 FC62