Rijvaardigheid verbeteren

Bent u wel eens afgeleid in de auto of heeft u plotseling een noodstop moeten maken? Of heeft u zelf al wel eens bijna een ongeluk veroorzaakt? Uw rijvaardigheid is belangrijk. Daarom is het goed af en toe een aantal vaardigheden te herhalen, zodat u goed voorbereid de weg op blijft gaan en weet hoe u het beste op moeilijke situaties kan reageren. Uiteindelijk zal dit het aantal schadegevallen verminderen. Bekijk de mogelijkheden en tips voor het verbeteren van uw rijvaardigheid.

Noodstop

Het komt wel eens voor dat u een onverwachte stop moet maken. Maar hoe zat dat ook al weer en hoe kunt u voorkomen dat hier meer ongevallen uit voort komen. Hoe kun je het beste een noodstop aanpakken? Allsecur heeft de beste tips voor u op een rij gezet.

Slipcursus

Als het nat is kan u in de onverwachte situatie komen dat uw auto slipt. Weet u hoe u hier beste op kan reageren? Gelukkig worden er verschillende slipcursussen aangeboden in Nederland. Wij leggen u graag verder uit waarom een slipcursus zo belangrijk is.

Auto te water, wat nu?

Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar een van de meest angstaanjagende ongevallen is als uw auto te water gaat. Het is daarom goed te weten wat u moet doen als uw auto te water raakt. Wat moet u bij u hebben en wat kunt u beste doen als dit gebeurd? Daarnaast is het goed om op de hoogte te zijn van uw verzekeringsmogelijkheden.

Schade voorkomen

Uw heeft een goede autoverzekering bij Allsecur, maar toch rijdt u liever geen schade aan uw auto. Wat kunt u doen om geen of minder schade te rijden met uw auto? Met de handige tips van Allsecur, rijdt u als een stuk veiliger en kan u schade voorkomen.

Rijden met een caravan

Het rijden met een caravan veroorzaakt een grote aanpassing van uw kant in uw rijgedrag. Niet gek dus dat je voor grotere aanhangers, dus ook caravans, een apart rijbewijs moet behalen. Maar ook als u dit rijbewijs al heeft is het goed een aantal vaardigheden af en toe te herhalen. Zodat u goed voorbereid gaat rijden met een caravan.

Afleiding in de auto

Als u in de auto zit kunt u afgeleid worden door verschillende invloeden. Zowel binnen als buiten de auto. Afleiding in de auto vergroot de kans op schade en ongevallen. Daarom is belangrijk goed geconcentreerd te rijden. De grootste afleidingen en wat u daar aan kan doen zijn door Allsecur op een rij gezet.

Zeker rijden

ER gebeurd veel op de weg in Nederland en u heeft geen controle over de rest van het verkeer. Dit kan eventuele onzekerheid in de auto veroorzaken. Zeker rijden is belangrijk, onzekerheid in het verkeer veroorzaakt namelijk gevaarlijke situaties. Allsecur heeft de beste tips verzameld, zodat u zekerder de weg op kan.

Verkeerstraining

U hoort het mensen wel eens zeggen: “Autorijden leert u pas, als u uw rijbewijs hebt”. Toch kunnen sommige elementen in het verkeer enigszins slijten als u wat langer uw rijbewijs heeft. Een verkeerstraining biedt dan uitkomst. Daarnaast helpt het u meer zekerheid in het verkeer te krijgen. Lees alles over verkeerstrainingen bij Allsecur.

Cruise control

Onderzoeken wijzen uit dat rijden met cruise control veiliger en zuiniger is. Toch rijden veel Nederlanders nog altijd zonder of gebruiken ze dit niet. Misschien wel omdat ze niet op de hoogte zijn van deze veiligheids- en zuinigheidsvoordelen. Daarom legt Allsecur het u graag uit!

Automaat rijden

In een automaat rijden is voor de eerste keer even wennen. Als u voor het eerst in een automaat rijdt, kunt u dit het beste doen samen met iemand die hier al ervaring in heeft. We leggen u graag uit wat het verschil is met een handgeschakelde versnellingsbak.

Bijzondere verrichtingen

Naast het rijden binnen- en buiten de bebouwde kom voert u ook met regelmaat bijzondere verrichtingen uit. Hoe kunt u deze verrichtingen nu het beste en meest veilig uitvoeren? We geven u graag wat handige tips.

Rijden in tunnels

Wanneer u een verre reis maakt met de auto, is de kans groot dat u door meerdere tunnels heen moet rijden . De ene tunnel is nog langer dan de andere. In de tunnel kunt u ook nog extra veilig rijden door te letten op verschillende belangrijke aspecten. Rijdt u bijvoorbeeld altijd zover mogelijk aan de rechterkant van de weg helft? Houdt u genoeg afstand van de auto voor u?

Bruggen en viaducten

Nederland heeft veel bruggen en viaducten. Hoe kunt u hier het best op rijden? Hoe kunt u rekening houden met harde wind? Waar moet u op letten bij beweegbare bruggen?

Zomerbanden

Wanneer kunnen de zomerbanden er weer onder? Zijn hier bepaalde data of periodes aan gekoppeld? Wat is precies het verschil tussen zomer- en winterbanden? Tot wanneer zijn winterbanden in andere landen als Duitsland en Oostenrijk verplicht?

Welke verlichting

Moet u altijd verplicht met verlichting rijden? Wanneer kunt u het beste met mistlicht rijden? We leggen u graag even uit wanneer uw welke verlichting precies moet gebruiken.

Wegwerkzaamheden

Wegwerkzaamheden leiden vaak toch vertragingen en irritaties. Ze zijn wel noodzakelijk om de wegen begaanbaar te houden en om de veiligheid en de doorstroom van het verkeer te bevorderen. Bereid u goed voor op u reis om onnodige vertraging door wegwerkzaamheden te voorkomen.

Medische keuring

In sommige gevallen moet u een medische keuring ondergaan om uw rijbewijs te mogen verlengen. Het kan ook zijn dat u zelf aan uw rijgeschiktheid twijfelt. Wanneer is een medische keuring nodig, wie doet deze keuring en hoe gaat het in zijn werk?

Spoorvorming

Wat is spoorvorming precies? Welke risico’s loopt u op een weg met spoorvorming? En wat kunt u het beste doen als u te maken krijgt met spoorvorming? Allsecur vertel u graag meer over spoorvorming.

Remweg

De remweg is de afstand die een auto nog aflegt na het remmen voor een noodstop. Hoe lang is uw remweg bij verschillende snelheden? En zijn er nog andere invloeden? Allsecur vertelt u er graag meer uw remweg.

Auto en water

Wat moet u doen bij opkomend water? Kunt u nog veilig door het hoge water rijden? Wat als uw auto in hoog water heeft gestaan? En hoe krijgt u uw auto weer droog bij waterschade? Allsecur vertelt u meer over uw auto en water.

Gebruik van navigatie

De voordelen van een navigatiesysteem zijn duidelijk. We hebben minder stress tijdens het rijden en komen sneller op onze bestemming. Het kan echter ook invloed hebben op uw veiligheid. Allsecur geeft u graag tips over het gebruik van navigatie.

45.0.3 FC51