Vakantietips

Gaat u met de auto op vakantie? Het is belangrijk dat u een goede complete autoverzekering afsluit en uw auto goed controleert of u wel alle noodzakelijke papieren en benodigdheden bij u heeft. Heeft u bijvoorbeeld al gedacht aan een inzittendenverzekering of Pechhulp on demand voor onderweg. Zo weet u zeker dat u en uw inzittenden goed zijn verzekerd als u op reis bent. Deze en vele andere voorbereidingen die wij graag verder aan u uitleggen zorgen ervoor dat u met een gerust hart op vakantie kunt. Ga dus voorbereid op reis met de vakantietips van Allsecur.

Met de auto op vakantie

Het is altijd een hele onderneming. Met de auto op vakantie gaan. Uw vakantie is bedoelt om tot ontspanning te komen, daarom wilt u niet voor verassingen komen te staan. Elk vakantieland telt bijvoorbeeld zijn eigen regels. Lees bij Allsecur alles waar u op moet letten voordat u op vakantie gaat.

Sneeuwkettingen

Als u op reis gaat naar een winters gebied neemt u andere voorbereidingen dan als u op een zonvakantie gaat. Zo moet u dan bijvoorbeeld sneeuwkettingen meenemen. Allsecur heeft alle tips betreft het gebruik van sneeuwkettingen voor u op een rijtje gezet.

Fietsendrager op de auto

Als u van plan bent om lekker ergens te gaan fietsen is het goed om te weten wat er wel en niet mag met betrekking tot fietsen op de auto. Voor het monteren van een fietsendrager op de auto gelden in verschillende landen verschillende regels. Voor uw op reis gaat met een fietsendrager is het goed als u deze doorneemt.

Op vakantie met de kinderen

Samen met u kinderen op vakantie gaan is leuk, maar brengt ook extra verantwoordelijkheden met zich mee. Belangrijk is daarom dat u dan goed voorbereid op vakantie gaat. Wat mag en wel wat mag niet? Allsecur heeft de belangrijkste informatie om op vakantie met de kinderen te gaan voor u op een rijtje gezet.

Autorijden in de EU

De EU mag dan een eenheid zijn op vele gebieden, op het gebied van verkeer is dat het niet. In verschillende landen gelden verschillende regels. Zo gelden er bijvoorbeeld in verschillende landen verschillende regels met betrekking tot de banden.Gaat u autorijden in EU, lees dan alle tips van Allsecur goed door.

In de wereld wordt er op veel plekken links gereden. Als u op reis gaat naar een land waar ze links rijden, dan vergt dat enige aanpassing. Het rechts rijden is er namelijk ingesleten en het is moeilijk om de bijbehorende automatisme te negeren als u ineens rechts moet rijden. De beste voorbereidingstips voor links rijden leest u bij Allsecur.

Alarmnummers in het buitenland

Met uw auto naar het buitenland? Dan is het goed te weten welke nummer u moet bellen voor noodhulp, bijvoorbeeld na een verkeersongeval. De alarmnummers in het buitenland zijn bijna overal hetzelfde als in Nederland: 112. Lees hier waar u dit nummer kunt bellen en wanneer u dit mag doen.

Milieusticker

Duitsland heeft de milieusticker ingevoerd. Alleen als u in het bezit bent van een milieusticker mag u in bepaalde steden en gebieden rijden. Maar wat houdt het eigenlijk in een milieusticker? Hoe zien deze er uit en wanneer heeft u die nodig?

Auto inpakken voor vakantie

Gaat u met uw auto op vakantie? Dan kunt u lekker veel spullen meenemen. Vooral als ook uw caravan meegaat. Het is wel belangrijk om al deze spullen goed in te pakken.  Allsecur geeft u tips voor het veilig inpakken van uw auto en caravan.

Autobanden en vakantie

Een goede voorbereiding verhoogt uw kans op een vlekkeloze autovakantie. Controleer ook uw autobanden. Waar moet u op letten? Allsecur vertelt u graag meer over het controleren van uw autobanden voor uw vakantie. Lees hier meer over autobanden en vakantie.

Hoogte verkeersboetes in het buitenland

Houd u altijd aan de verkeersregels, ook in het buitenland. In de eerste plaats natuurlijk voor uw eigen veiligheid en die van uw medeweggebruikers. Maar ook om hoge verkeersboetes te voorkomen. Hoe hoog zijn verkeersboetes in het buitenland?

Verbandtrommel

Op vakantie mag een verbandtrommel eigenlijk niet ontbreken in uw auto. In sommige landen is dit zelfs verplicht. In welke landen geldt deze regel? En wat is een handige plek om uw verbandtrommel te bewaren?

Tolwegen

Op vakantie in Europa? In sommige landen zijn tolwegen bijna niet te vermijden. Waar in Europa vindt u tolwegen? Waar kunt u alvast vignetten kopen? En hoe duur is de tol gemiddeld? Allsecur vertelt u meer over tolwegen.

Auto huren

Waar moet u op letten als u een auto huurt? Wat zijn aandachtspunten als u een auto in het buitenland huurt? En hoe zit het eigenlijk met de autoverzekering? Allsecur geeft u graag tips voor het huren van een auto.

Spelletjes voor in de auto

Een lange autorit op weg naar uw vakantiebestemming? Dan komt wat afleiding goed van pas. Om u en uw gezin een prettige reis te bezorgen heeft Allsecur een aantal leuke autospellen voor u op een rij gezet.

Autorijden in Amerika

Autorijden gaat in Amerika net even anders dan bij ons in Europa. Wat zijn afwijkende verkeersregels? Welke snelheid is gangbaar? En wat moet u doen als u door de politie aan de kant wordt gezet? Allsecur vertelt u graag meer over autorijden in Amerika.

45.0.3 FC62