Wat te doen bij een aanrijding

Natuurlijk hopen we dat het nooit gebeurd, maar soms is het onmogelijk om een auto ongeluk te vermijden. Aannemend dat het ongeval wel meevalt is het goed om uw geheugen over het doen en laten na een ongeval nog eens op te frissen. Wat regelt uw autoverzekeraar en wat moet u zelf regelen? En hoe verschillen de acties die u moet uitvoeren als u bijvoorbeeld niet gewoon in Nederland, maar in het buitenland een aanrijding krijgt?

Aanrijding met een buitenlandse tegenpartij

Indien u een aanrijding heeft met een buitenlandse tegenpartij, gelden zolang u in Nederland bent de Nederlandse verkeersregels. Het afhandelen van schade is internationaal goed geregeld. U kunt via het Nederlands Bureau Motorrijtuigverzekeraars opzoeken waar uw buitenlandse tegenpartij verzekerd is. Daarna kunt u direct met die autoverzekering de verdere schade afhandelen. Wilt u dit niet zelf doen? Dan kan Allsecur u helpen via uw rechtsbijstandverzekering. Als u Volledig Casco bent verzekerd regelen wij deze schadeafhandeling ook voor u.

Een aanrijding op de snelweg

Een aanrijding gebeurt regelmatig op een snelweg. Het is dan niet zo eenvoudig om zomaar stil te gaan staan. Ervan uitgaande dat er niemand gewond is, rijdt u samen naar de dichtstbijzijnde parkeerplaats of tankstation. Daar vult u vervolgens samen het schadeformulier in.

Aanrijding in het buitenland

Zoals in Nederland de Nederlandse wet geldt bij een aanrijding, gelden in het buitenland weer andere verkeersregels. Probeer daarom altijd als u in het buitenland bent te informeren welke regels in dat land gelden. Zo weet u zeker aan welke regels u zich moet houden. Allsecur autoverzekeringen is bij schade in het buitenland bereikbaar via + 31 (0)73 548 5000.

45.0.3 FC51