Banden voor elk seizoen

4-seizoenenbanden, ook wel all season banden genoemd, gooien gedurende het gehele jaar hoge ogen. Banden wisselen bij seizoensveranderingen is niet nodig!

4-seizoenenbanden: de allrounders onder de banden

De afgelopen jaren is het steeds gebruikelijker geworden om in de winter op winterbanden te rijden. Een nadeel hiervan is dat u twee keer per jaar uw banden moet laten omwisselen.

4-seizoenenbanden (ook wel all season banden of all weather banden genoemd) zijn de allrounders onder de banden en gooien gedurende het gehele jaar hoge ogen. Om dit te bewerkstelligen, bezitten de banden alle goede eigenschappen van zowel winter- als zomerbanden. Banden wisselen bij seizoensveranderingen is daardoor niet meer nodig.

Hoe werken 4-seizoenenbanden?

Winterbanden zijn speciaal gemaakt om onder winterse omstandigheden te blijven presteren. Het rubber blijft ook bij lage temperaturen elastisch en soepel. Een dieper bandenprofiel zorgt dat deze banden beter kunnen remmen in de sneeuw. 4-seizoenenbanden (allweather-banden) combineren eigenschappen van zowel winterbanden als zomerbanden.

Hoe presteren All Season banden?

Onder winterse omstandigheden in Nederland werken 4-seizoenenbanden voldoende. Op een vlak wegdek met sneeuw of water remmen ze bijna even goed als winterbanden. De zijdelingse grip is wel duidelijk minder dan bij winterbanden. Bij hellende wegen worden de prestaties van 4-seizoenenbanden een stuk minder. Ze zijn dus niet geschikt om mee op wintersport te gaan. In de zomer presteren 4-seizoenenbanden naar behoren. Al kunnen ze wel problemen geven bij hoge temperaturen.

Nadeel All Weather banden

Het grootste nadeel van All Season banden is dat het van alles een beetje is. Uw banden hebben in de winter en in de zomer niet de hoogst mogelijke kwaliteit. Als u veel met de auto onderweg bent of op met de auto op vakantie gaat, is het daarom beter om voor winterbanden en zomerbanden te gaan.

Mocht u ondanks uw goede banden toch een ongeluk krijgen, dan is het een fijn idee om goed verzekerd te zijn. Bij Allsecur bent u aan het juiste adres voor goede autoverzekeringen tegen een scherpe prijs.