Autobanden balanceren

Krijgt uw auto nieuwe banden? Last van een trillend stuur of een snelle slijtage van uw banden? Dan moeten uw autobanden worden uitgebalanceerd.

Autobanden balanceren voorkomt trillend stuur

Uw autobanden balanceren is aan te raden wanneer u tijdens het rijden last hebt van een trillend stuur. Doordat het gewicht van de autoband niet overal gelijk is ontstaat er een onbalans waardoor de banden bij elke omwenteling een trilling veroorzaken. Dit veroorzaakt naast een onprettige rijervaring ook onnodige slijtage aan uw banden. Uw banden balanceren is daarom zeker aan te raden.

Hoe worden de banden gebalanceerd?

Naast uw banden worden ook uw velgen gebalanceerd. Het is dus beter om te spreken over het balanceren van uw wielen. Bij het balanceren worden de wielen aan het rollen gebracht om te kijken of er een onbalans in zit. De wielen worden in balans gebracht door loden gewichtjes te plaatsen op de velg. Dit wordt gedaan tot de wielen bij elke snelheid en elk toerental in perfecte balans ronddraaien.

Hoe diep moet het bandenprofiel zijn?

Het uitbalanceren van uw wielen heeft een aantal voordelen. Het verhoogt uw veiligheid en bespaart u geld. Door uw wielen te laten balanceren:

  • Heeft u minder slijtage aan uw banden
  • Rijdt u comfortabel
  • Heeft uw auto een betere wegligging
  • Verbruikt uw auto minder brandstof

Wanneer moeten uw banden worden gebalanceerd?

Als uw auto nieuwe banden krijgt worden ze altijd uitgebalanceerd door de garage. De garage zal dit ook doen als uw huidige wielen opnieuw moeten worden bevestigd. Wanneer kan het nog meer nodig zijn om uw huidige banden te laten balanceren?

  • Als uw stuur of andere delen van uw auto trillen
  • Als uw stuur heen en weer beweegt
  • Uw auto ‘bonkt’ bij een hogere snelheid
  • Goed gebalanceerde banden verhogen uw veiligheid en die van uw medepassagiers. Bovendien bespaart u brandstof. Wilt u nog meer besparen? Door te kiezen voor de autoverzekeringen van Allsecur zorgt u dat uw auto goed verzekerd is tegen een scherpe prijs.