Autobanden opzoeken

Tegenwoordig kunt u uw bandenmaat online opzoeken aan de hand van uw kenteken. Dit is handig als u autobanden wilt kopen. Waar moet u nog meer op letten?

Online uw autobanden op kenteken zoeken

De maat van uw autobanden kunt u aflezen op uw banden. Er is ook een mogelijkheid om uw bandenmaat op te zoeken op Internet. Aan de hand van uw kenteken kunt u zien wat de maat van uw banden zou moeten zijn. Dit kan van pas komen als u alvast banden wilt kopen voor een nieuwe auto die u nog niet in uw bezit heeft. Waar moet u op letten als u de maat van uw autobanden op kenteken opzoekt?

Online assistentie bij het kopen van autobanden en velgen

Er zijn verschillende sites te vinden waar u banden kunt zoeken met uw kenteken. De meeste van deze websites zijn ervoor gemaakt om u te assisteren bij het kopen van een complete set winterbanden met velgen. Deze sets maken het makkelijker om te wisselen tussen uw zomer- en winterbanden. Uw wielen kunnen dan in zijn geheel vervangen worden.

Alleen online te achterhalen bij originele velgen

Websites geven informatie over welke velgen er onder uw auto passen en welke bandenmaat erbij hoort. Er zit dus een gevaar om uw bandenmaat online te achterhalen. Deze methode is alleen betrouwbaar als u weet dat de originele velgen er nog onder zitten. Als er velgen met een afwijkende maat onder uw nieuwe auto zitten, verandert ook de maat van de banden die u zou moeten hebben.

Vraag de maat van uw banden aan de verkoper

Het is verstandig om alleen op kenteken uw bandenmaat op te zoeken, als u zeker weet dat de velgen origineel zijn. Weet u dit niet zeker? Dan kunt u beter bij de verkoper informeren naar de bandenmaat van uw nieuwe auto.